I-au tăiat piciorul sănătos

O britanică a fost despăgubită cu scuze şi cu 12.000 de euro după o gravă eroare medicală. „Scuze că v-am tăiat piciorul sănătos. Luaţi aici 12.000 de euro. V-am pupat!” Cam aşa a sunat „explicaţia” medicilor.

Michelle Richards, o britanică de 43 de ani, mamă a trei copii, a rămas fără piciorul drept din cauza unei erori medicale. După cinci ani, victima a fost despăgubită cu scuze, dar şi cu 12.000 de euro, bani cu care ar putea să-şi ia doar o jumătate dintr-o proteză semiprofesionistă. În 2006, doctorii i-au spus lui Michelle că suferă de osteomielită, o boală a oaselor extrem de rară şi că trebuie să-i amputeze piciorul drept pentru ca infecţia să nu se răspândească în organism.

„Este singura ta şansă la viaţă”, îşi aminteşte femeia avertizarea medicilor. Aşa că a acceptat. După amputare, surpriză! Ce-i drept, una groaznică, analizele efectuate pe osul piciorului nu au confirmat existenţa afecţiunii respective. Femeia a făcut plângere la Colegiul Medicilor şi abia acum, în 2011, i s-a dat câştig de cauză şi suma amintită.

„În numele întregii echipe, ne cerem scuze pentru această situaţie, pentru această greşeală lamentabilă. Analizele trebuia făcute înainte de intervenţia chirurgicală”, a declarat un reprezentant al Colegiului Medicilor.

20.000 de euro despăgubire de la Carrefour

O femeie de 72 de ani a alunecat în 2006 pe o frunză de salată într-un magazin Carrefour dintr-o localitate din apropierea Marsiliei. În cădere, a suferit o dublă fractură de femur. Tribunalul din Montpellier a condamnat grupul Carrefour la o despăgubire de 20.000 de euro. Carrefour urmează să plătească 20.000 de euro, din care 15 000 de euro ca despăgubire acordată reclamantei.

The following two tabs change content below.

Jurnal de Chișinău

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)