I-au tăiat piciorul sănătos

O britanică a fost despăgubită cu scuze şi cu 12.000 de euro după o gravă eroare medicală. „Scuze că v-am tăiat piciorul sănătos. Luaţi aici 12.000 de euro. V-am pupat!” Cam aşa a sunat „explicaţia” medicilor.

Michelle Richards, o britanică de 43 de ani, mamă a trei copii, a rămas fără piciorul drept din cauza unei erori medicale. După cinci ani, victima a fost despăgubită cu scuze, dar şi cu 12.000 de euro, bani cu care ar putea să-şi ia doar o jumătate dintr-o proteză semiprofesionistă. În 2006, doctorii i-au spus lui Michelle că suferă de osteomielită, o boală a oaselor extrem de rară şi că trebuie să-i amputeze piciorul drept pentru ca infecţia să nu se răspândească în organism.

„Este singura ta şansă la viaţă”, îşi aminteşte femeia avertizarea medicilor. Aşa că a acceptat. După amputare, surpriză! Ce-i drept, una groaznică, analizele efectuate pe osul piciorului nu au confirmat existenţa afecţiunii respective. Femeia a făcut plângere la Colegiul Medicilor şi abia acum, în 2011, i s-a dat câştig de cauză şi suma amintită.

„În numele întregii echipe, ne cerem scuze pentru această situaţie, pentru această greşeală lamentabilă. Analizele trebuia făcute înainte de intervenţia chirurgicală”, a declarat un reprezentant al Colegiului Medicilor.

20.000 de euro despăgubire de la Carrefour

O femeie de 72 de ani a alunecat în 2006 pe o frunză de salată într-un magazin Carrefour dintr-o localitate din apropierea Marsiliei. În cădere, a suferit o dublă fractură de femur. Tribunalul din Montpellier a condamnat grupul Carrefour la o despăgubire de 20.000 de euro. Carrefour urmează să plătească 20.000 de euro, din care 15 000 de euro ca despăgubire acordată reclamantei.