I-a tăiat beregata soţiei, după care s-a sinucis

O crimă misterioasă a avut loc, în dimineaţa zilei de 27 septembrie a.c., într-un bloc de pe strada Mihail Sadoveanu din municipiul Chişinău. Un bărbat în vârstă de 69 de ani şi-a măcilărit soţia cu un cuţin, după care s-a aruncat de la un etaj.

Conform datelor preliminare ale anchetei, tragedia a avut loc în jurul orei 8.00, bărbatul înarmat cu un cuţit şi un topor i-a aplicat mai multe lovituri soţiei, în urma cărora aceasta a decedat. Speriat probabil de cele întâmplate, bărbatul a hotărât să-şi pună capăt zilelor, aruncându-se de la etaj.

Potrivit organelor de anchetă, poate fi vorba de etajul şase, însă nu se exclude şi etajul opt. În acest caz, s-a deschis o anchetă, potrivit Procuraturii sectorului Ciocana. Urmărirea penală ia în calcul divergenţe care au avut loc între soţi şi participarea altor persoane la această crimă.

Deocamdată, Procuratura sectorului Ciocana se abţine să dea informaţii exacte, cazul se investighează pentru a se stabili toate circumstanţele acestei tragedii.

Vecinii cuplului sunt de părere că este vorba despre o crimă, deoarece, spun aceştia, cei doi soţi formau o familie model, nu se certau şi nu aveau conflicte cu nimeni. Cel mai mult au de suferit cei doi copii ai cuplului şi nepoţii acestuia.

6 ani de închisoare pentru jefuirea unei bătrâne

Un tânăr din raionul Briceni a pătruns în casa unei bătrâne şi a aplicat violenţa pentru a obţine pensia acesteia. Tânărul de 29 ani riscă şase ani de puşcărie, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Agresorul a pus perna pe faţa bătrânei şi i-a cerut să-i spună unde păstrează banii. Victima, speriată, i-a indicat făptaşului unde sunt banii, iar acesta din urmă a luat 517 lei şi a plecat. Pe moment, suspectul, care a mai fost în conflict cu legea, se află în arest preventiv.
Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă de până la şase ani închisoare cu sau fără amendă de până la 1.000 u.c.

Mazăre alterată pentru grădiniţe

FLAGRANT // Circa 30.000 de borcane cu mazăre alterată urmau să ajungă în grădiniţele din municipiul Chişinău şi la trupele de carabinieri

27.102 borcane cu mazăre verde cu termenul de valabilitate expirat puteau ajunge în mai multe grădiniţe de copii din municipiul Chişinău şi la trupele de carabinieri. Partida a fost stopată ca rezultat al unei operaţiuni a Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei (CCCEC).

În cadrul operaţiunii a fost verificată Întreprinderea „CAP Basarabia” (specializată în conservarea produselor agro-alimentare) şi agentul economic care a cumpărat mazărea şi care aproviziona instituţiile preşcolare cu produse alimentare.

Ca urmare a controlului efectuat de CCCEC, în depozitul agentului economic au fost găsite peste 27.000 de borcane cu mazăre pe care erau aplicate etichete cu data producerii 22.06.2009. De fapt, mazărea a fost fabricată în 2007. Reieşind din termenul de valabilitate a acestui produs, în februarie 2010, mazărea deja era contraindicată consumului. Informaţia a fost confirmată şi de specialiştii Serviciului de standardizare şi metrologie care au verificat certificatele de conformitate, stabilind că acestea nu corespund normelor de etichetare a produselor alimentare.

Conform informaţiei preliminare, marfa urma să ajungă în mai multe instituţii preşcolare din Vadul lui Vodă, Budeşti, Durleşti şi la trupele de carabinieri. Audiat de Centrul anticorupţie, agentul economic a declarat că nu ştia că produsele erau cu termenul depăşit.

Totodată, în cadrul inventarierii depozitului „CAP Basarabia”, au fost depistate mai multe încălcări: circa 905.000 de borcane cu mazăre şi 600.000 de borcane cu pastă de tomate neetichetate, precum şi alte 38.000 de borcane cu mazăre şi pastă de tomate fără documente de provenienţă.

În privinţa factorilor de decizie ai „CAP Basarabia” a fost întocmit un proces-verbal cu privire la contravenţie în baza articolului 265, Codul Contravenţional al Republicii Moldova.

Pentru încălcarea prevederilor acestui articol, legislaţia prevede confiscarea mărfii şi o amendă de până la 2000 de lei.
În prezent, ofiţerii CCCEC investighează acţiunile agentului economic sub toate aspectele în vederea stabilirii adevărului. Marfa în valoare de circa 140.000 de lei a fost sechestrată.

Prietenia la întâmplare duce la consecinţe gave

Doi tineri au fost acuzaţi de procurorii Procuraturii sectorului Ciocana de comiterea unui jaf şi riscă pedeapsă penală, relatează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Conform actului de învinuire, cei doi au făcut cunoştinţă cu victima într-un bar din capitală. După ce au consumat băuturi alcoolice, la ieşire, suspecţii l-au luat la pumni pe „noul prieten”. Aceştia i-au sustras bani şi bunuri în valoare de peste 3700 de lei.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă, conform articolului 187, alineatul (2), lit. b), e), f), Codul penal al RM, o pedeapsă de până la şase ani închisoare cu sau fără amendă de până la 1000 u.c.

3 colaboratori de poliţie pe banca acuzaţilor

Procuratura Generală a finisat urmărirea penală în privinţa a trei colaboratori de poliţie ai Comisariatului de poliţie al municipiului Bălţi, acuzaţi de corupere pasivă, constrângerea de a face declaraţii false, abuz de putere, violarea de domiciliu, circulaţia ilegală a substanţelor narcotice etc., informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Reamintim că Procuratura Generală a retras din gestiunea CCCEC cauza penală, iniţiată la 29 aprilie 2010, în privinţa unui colaborator de poliţie al Comisariatului municipiului Bălţi care a fost reţinut în flagrant în timp ce primea banii extorcaţi de la un cetăţean.

Ulterior, la cauza penală menţionată au fost anexate încă 17 cauze penale, pornite pe fapte similare în privinţa a încă doi colaboratori de poliţie ai Comisariatului de poliţie al municipiului Bălţi.

Aceştia au fost învinuiţi de procurori că, plasând persoanelor, inclusiv minorilor, substanţe narcotice (marijuana), sub pretextul de a nu porni cauze penale, extorcau şi primeau diferite sume de bani de la 100 de lei la 28.000 de lei.

În cazul imposibilităţii primirii banilor extorcaţi, poliţiştii acuzaţi constrângeau martorii să dea declaraţii false, contribuind astfel la falsificarea probelor acuzării şi expedierii cauzei penale în privinţa persoanelor nevinovate în instanţa de judecată. Cauza penală menţionată a fost expediată Judecătoriei Bălţi pentru examinare în fond.

The following two tabs change content below.