I-a tăiat beregata soacrei

Un bărbat, fiind în stare de ebrietate, s-a luat la ceartă cu soacra sa, a bătut-o cu pumnii şi picioarele şi i-a tăiat beregata.

Satul Roşu, raionul Cahul, orele 21.00–22.00. Un bărbat de 42 de ani a venit în vizită la soacra sa. A mai cinstit câteva păhărele cu aceasta şi a început cearta. Motivul era că nevasta sa, împreună cu băiatul lor minor, plecase de ceva timp peste hotare şi nu dorea să se întoarcă acasă.

După mai multe insulte, bărbatul a început să o lovească cu pumnii şi picioarele. A luat un cuţit şi i-a tăiat gâtul, lăsând-o să zacă într-o baltă de sânge. Trupul neînsufleţit al femeii a fost găsit a doua zi de sora acesteia, care a alertat poliţia şi ambulanţa. Poliţia a reţinut suspectul la câteva ore de la găsirea cadavrului, acesta şi-a recunoscut vina şi a fost cercetat conform articolului 145, alineatul 1, omor intenţionat. Vinovatul va petrece următorii 11 ani după gratii.

Tortură cu fierul de călcat

O infracţiune similară a comis un bărbat din Comrat. Fiind beat, acesta a pătruns într-un apartament şi, cu scopul de a obţine anumite informaţii de la proprietar, l-a torturat cu un fier de călcat şi l-a bătut cu un taburet până a decedat. Infractorul (47 de ani) a fost condamnat la opt ani şi şase luni închisoare.                                                                                                   Pentru vătămare gravă a integrităţii corporale, a fost condamnat un locuitor al oraşului Hânceşti.

Potrivit procurorilor, un bărbat în vârstă de 28 ani, fiind în ospeţie la un prieten, la beţie, i-a aplicat acestuia cu un picior de masă mai multe lovituri. Victima a fost transportată la spital şi, după trei zile de comă, s-a stins din viaţă. Făptaşul va face opt ani de puşcărie.

Un caz similar a avut loc în sectorul Ciocana al mun. Chişinău. Infractorul a venit în vizită la tatăl fostei concubine şi, fiind în stare de ebrietate, s-au luat la ceartă. Oaspetele l-a înjunghiat pe stăpânul casei cu un cuţit şi a părăsit locul infracţiunii. Din fericire, victima a fost salvată, iar agresorul îşi va petrece următorii şase ani şi jumătate după gratii.

Omor conjugal

Un bărbat de 34 ani din raionul Râşcani, fiind în stare de ebrietate, şi-a omorât soţia deoarece aceasta dorea să plece la muncă peste hotare. Potrivit procurorilor, aflând despre intenţia soţiei sale de a pleca la muncă în Federaţia Rusă, bărbatul a încuiat-o în beciul gospodăriei. I-a luat toate actele de identitate şi le-a distrus prin ardere.

Peste câteva zile, sub influenţa alcoolului, inculpatul s-a luat la ceartă cu soţia sa şi, cu un cuţit, i-a aplicat multiple lovituri în urma cărora femeia a decedat. După ce şi-a dat seama că şi-a omorât soţia, acesta a încercat să se sinucidă, însă fără succes. A fost reţinut în grădina vecinului cu cuţitul însângerat în mână. Audiat de procurori, şi-a recunoscut vina, a fost condamnat la 13 ani de închisoare. În urma acestui caz tragic, fiul minor al cuplului a rămas orfan.

C.C.

The following two tabs change content below.