Hoţul strigă: prindeţi hoţul!

 

MINCIUNI ELECTORALE // Un candidat electoral din partea PCRM i-a incriminat contracandidatului său, membru PLDM, într-un reportaj televizat, fărădelegile pentru care el fusese tras la răspundere acum doi ani

„Mint cu neruşinare”, este opinia primarului de Vatra, degrevat din funcţie, Ion Bobeico (PLDM), supărat pe realizatorii unui reportaj prezentat la un post de televiziune afiliat PCRM, unde contracandidaţii săi la alegerile pentru primăria Vatra, mun. Chişinău, din partea Partidului Comuniştilor îl acuză de mai multe ilegalităţi comise pe perioada exercitării mandatului. S-a ajuns la aceea că unul dintre contracandidaţii comunişti îi incriminează fărădelegile pentru care a fost personal tras la răspundere în 2009. În reportaj se mai relatează că membrul PLDM, Bobeico, ar fi un naţionalist înflăcărat, care i-ar fi îndemnat pe locuitorii ruşi din oraşul Vatra să ia calea spre Federaţia Rusă şi că ar fi ignorat creşterea unei gunoişti pe teritoriul cimitirului.

A înstrăinat câte un teren pe zi

Cel mai tare l-a indignat însă apariţia televizată a candidatului la funcţia de consilier local, Nicolae Dziuba, membru PCRM, care a specificat, că, în urma unui control la primărie, s-a descoperit că primarul ar fi înstrăinat mai multe terenuri în anul 2007. „Nicolae Dziuba face trimitere la un act de revizie economico-financiară din 2007, care a scos propriile ilegalităţi la lumină. Acesta a ocupat timp de o lună, pe durata campaniei electorale din 2007, funcţia de primar interimar. În decurs de o lună, având în posesie ştampila primăriei Vatra, a reuşit să vândă ilegal 33 de sectoare de teren, fapt pentru care a fost tras la răspundere”, ne spune Bobeico.

Conform sentinţei judecătoriei Buiucani, din 30 aprilie 2009, judecător – Mihail Diaconu, Nicolae Dziuba a fost recunoscut vinovat de depăşirea atribuţiilor de serviciu şi cauzarea unor prejudicii considerabile interesului public. El s-a ales cu o amendă în valoare de 4000 de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de doi ani.

Candidaţi compromişi

„Abia i-a expirat termenul de pedeapsă. Ne-am mirat să-l vedem în lista electorală”, a opinat solicitat de JURNAL primarul interimar Vasile Ilii.

„Nu am văzut această sentinţă. Nu ştiu nimic despre ilegalităţile pe care le reclamă concurenţii noştri electorali”, a declarat oarecum nemulţumit Denis Dănilă, liderul local al PCRM şi candidatul acestora la funcţia de primar. Acesta ne-a promis că Dziuba va lua legătura cu noi, pentru a-şi expune părerea despre acest caz. Acesta însă nu a mai luat legătura cu noi până la închiderea ediţiei.

Autorităţile locale din or. Vatra ţin să mai precizeze că gunoiştea care apare în filmuleţul difuzat la postul de televiziune afiliat comuniştilor nu doar că nu e de pe teritoriul cimitirului, ci nici măcar nu e de pe teritoriul localităţii din care fac parte.

Svetlana Corobceanu

 

The following two tabs change content below.
Svetlana Corobceanu

Svetlana Corobceanu