Hoţi profesionişti

Angajaţii Comisariatului de Poliţie din sectorul Râşcani, mun. Chişinău, au reţinut un grup de persoane, suspecte de comiterea a zece furturi din gospodării, comise pe parcursul a cinci luni.
Cei care au înregistrat acest record sunt trei tipi cu vârsta între 20 şi 21 de ani, originari din oraşul Vulcăneşti, domiciliaţi temporar în mun. Chişinău. Activitatea spărgătorilor a început la locul de baştină. După ce au văzut că planurile s-au realizat cu brio şi nimeni nu-i denunţă la poliţie, tipii au decis să-şi lărgească perimetrul de acţiune – suburbiile mun. Chişinău. În cele mai frecvente cazuri, făptaşii furau bijuterii, bani, aparataj tehnic, articole de vestimentaţie etc.
Despre infracţiunile comise, poliţiştii au fost informaţi imediat, doar că hoţii erau profesionişti şi îşi ascundeau bine urmele. Pentru identificarea suspecţilor, oamenii legii au organizat un plan special. În acelaşi scop, au fost create mai multe grupe mobile care au activat în regim non-stop mai bine de trei săptămâni. Acestea au efectuat verificări de specialitate pe întreg teritoriul mun. Chişinău. Astfel, s-a reuşit reţinerea suspecţilor.
Suspecţii şi-au recunoscut vina, ba mai mult, aceştia au arătat, cu lux de amănunte, scenariul infracţiunilor. După ce se convingeau că stăpânii lipsesc, hoţii dădeau lovitura.
Cercetând circumstanţele în care au fost săvârşite infracţiunile, oamenii legii au stabilit că obiectele furate erau depozitate chiar la domiciliile acestora. Forţele poliţieneşti au depistat bijuterii din aur (15 unităţi), două telefoane mobile, pistoale de modele „Compact” şi „Magnum”, o armă de vânătoare şi alte obiecte.
Poliţia a iniţiat o cauză penală în baza articolului 186, aliniatul 2, Cod Penal al Republicii Moldova.
Dacă instanţa de judecată va demonstra vinovăţia tinerilor, aceştia riscă până la cinci ani de închisoare.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)