Horoscop 2013

Berbec

Cariera şi banii sunt domeniile cele mai solicitante pentru Berbec în 2013. Aici nimic nu este simplu, nimic nu este uşor şi nimic nu trebuie făcut în grabă. Dar, cu seriozitate şi perseverenţă, energiile planetare din aceste sectoare pot fi transformate în aur şi succes. E bine să încerci mereu ceva nou, să aduci elemente inedite în ambianţă, în stilul de viaţă şi chiar în înfăţişare. Împrospătează, ajustează, modernizează! Nu face însă viraje bruşte şi riscante. Păstrează obiceiurile bune şi scapă de cele nocive.

Taur

Pentru a-ţi fi bine, trebuie să încerci să te adaptezi nevoilor celorlalţi, să cauţi să-i înţelegi, să-i accepţi cu calitaţi şi defecte. În prima parte a anului 2013, este recomandabil să iei măsuri pentru fortificarea organismului şi tratarea neîntârziată a problemelor de sănătate, să gândeşti pozitiv, să te înconjori de oameni veseli şi să-ţi urmăreşti obiectivele pas cu pas, indiferent cât de încet ţi s-ar părea că avansezi. Acolo unde apare nesiguranţa sau dificultatea de a alege, sfătuieşte-te cu cei apropiaţi sau cu specialiştii în domeniu.

Gemeni

Anul 2013 scoate în relief sectoarele vocaţionale, având un mare potenţial profesional şi financiar. Un subiect care trebuie tratat cu toată seriozitatea în 2013 este sănătatea. Cele mai frecvente complicaţii saturniene sunt cauzate de scăderea rezistenţei organismului. Oasele, articulaţiile, dinţii, pielea, unghiile şi părul intră direct sub patronajul lui Saturn. Monitorizează-le! Poţi trece cu bine peste această perioadă, cu ajutorul disciplinei, răbdării şi tenacităţii. Du o viaţă activă, dar ordonată! Oferă-ţi mici plăceri, dar fereşte-te de excese!

Rac

Jupiter în Rac poate să-ţi prezinte şanse nesperate: te poate propulsa în carieră, îţi poate aduce favoruri materiale, călătorii, lărgirea orizonului, ba chiar şi îmbogăţirea vieţii erotice. Combinaţia Jupiter-Uranus-Pluto pune mare presiune pe semnele cardinale (Berbec, Rac, Balanta, Capricorn) în partea a doua a anului 2013. Prudenţă şi cumpătare, mai ales în iulie-august, octombrie şi decembrie 2013! Pe 5 noiembrie 2013 Venus intră în casa relaţiilor Racului, unde va sta mult mai mult timp decât de obicei: patru luni! Perioada are o relevanţă deosebită pentru viaţa de cuplu, dar şi pentru asocieri, colaborări, contracte, amiciţii.

Leu

În 2013 este puţin probabil să apară desfăşurări spectaculoase. Climatul este mai discret, mai repliat către interior decât în alţi ani. Pare a fi o perioadă de germinare, de pregătire a unei etape viitoare mult mai remarcabile. Casa, familia, bunurile imobiliare sau de patrimoniu, părinţii şi clanul necesită mai multă atenţie, grijă, responsabilitate. Uranus este „cazat” pe termen lung (până în 2018!) în Berbec. Pentru Lei, configuraţia anunţă că există multă energie care se cere investită în studii, specializări, călătorii, relaţii la distanţă, preocupări culturale, universitare, publicistice, filosofice sau spirituale.

Fecioară

2013 este un an pe care ai să-l ţii minte! Şansa înlesneşte ascensiunea socială şi succesul în carieră. Poţi să câştigi vizibilitate, notorietate, prestigiu. Relaţiile, cuplul şi sexualitatea sunt subiecte dominante în 2013, dar rămân într-un registru mai discret. În privinţa banilor, plecarea lui Saturn din Balanţă înlătură disconfortul din anii trecuţi, cauzat de întârzieri, obstacole, restricţii. Câştigi mai uşor banii şi ai mai multă libertate în administrarea lor. În următorii trei ani s-ar putea observa o maturizare în gândire, un gust pentru planificare şi strategie.

Balanţă

Te aşteaptă un an plin. Cariera ajunge la apogeu, iar dacă-ţi exploatezi bine şansele poţi face progrese remarcabile. Casele vocaţionale (carieră, bani, muncă) sunt bine reliefate în 2013.

Neptun abia aşteaptă să instaleze dezorganizarea şi confuzia. Mercur îşi execută cele trei retrogradări ale anului 2013 în aceleaşi case vocaţionale ale Balanţei. Stăruind timp îndelungat asupra lor, îţi atrage atenţia că informarea, învăţarea, comunicarea, documentele, înţelegerile, schimburile, tranzacţiile şi drumurile au o mare influenţă asupra profesiei şi a banilor.

Scorpion

2013 nu este un an uşor. Îţi va aduce o încărcare suplimentară, va fi obositor şi, în unele privinţe, restrictiv. Saturn îţi limitează gradele de libertate şi te obligă la anumite alegeri, care de regulă sunt luate în spiritul necesităţii, şi nu în cel al dorinţelor. Saturn are obiceiul de a ştirbi optimismul, de a semăna gânduri melancolice sau descurajante. Nu-i permite s-o facă! Ai grijă de sănătate! Până în toamna lui 2015, sănătatea are nevoie de o monitorizare constantă. Chiar dacă Uranus îţi dă putere de muncă, asta nu te fereşte de necazuri.

Săgetător

Relaţiile se detaşează net în topul anului 2013, cu precădere în primele şase luni. În această perioadă, Jupiter te rasfaţă, dar îţi întinde şi o capcană: supralicitarea. Se poate întâmpla să ai aşteptări prea mari de la celălalt sau să ai tendinţa de a dărui prea mult. Încearcă să nu exagerezi! Jupiter te îndeamnă la excese nu doar în relaţii. La fel de bine poate să fie vorba despre bani, mâncare, băutură, despre reacţii sau comportament, în general. Un minim de cumpătare ţi-ar prinde bine.

Capricorn

2013 este un an mai bun decât precedentul. Saturn nu-ţi mai pune beţe în roate, iar Jupiter îţi prezintă viitorul în culori atractive. Pluto rămâne în Capricorn încă mulţi ani de aici înainte, întărindu-ţi puterea psihică şi tenacitatea, intensificându-ţi dorinţele şi ambiţiile, ascuţindu-ţi intuiţia şi focalizându-ţi forţele către ţinta fixată. Neptun rămâne ani mulţi în casa intelectului şi a comunicării Capricornului. Îţi împărtăşeşte căutările lui spirituale, nevoia de a comunica prin artă, poezie, imagine, puterea lui de a încânta sau a ademeni prin cuvinte.

Vărsător

2013 este un an deosebit, cu o profundă semnificaţie profesională. Saturn este în casa carierei Vărsătorului şi tot acolo se află şi Capul Dragonului, indicând o misiune de îndeplinit, o structură de clădit. Concepţiile tale despre carieră, statut, reputaţie, autoritate şi poziţie socială sunt repuse în discuţie, edificiile pe care le-ai construit sunt supuse testării, le este verificată valoarea. Saturn îţi taie din libertatea de acţiune şi de decizie. Nu mai faci ce vrei, faci ce trebuie. Iar lucrurile merg greu, lovindu-se de obstacole, interdicţii, neputinţe.

Peşti

Cel mai spectaculos domeniu al anului 2013 este cel al pasiunilor. În primul rând al iubirii. Ai sentimente şi emoţii avansate, care te îmboldesc să îndrăzneşti mult mai mult decât ai îndrăzni în mod obişnuit. Iubirea născută sub acest tranzit al lui Jupiter poate fi formidabilă, nemăsurată şi nesăbuită. 2013, mai ales în a doua jumătate, poate pune însă în evidenţă orice alt fel de pasiune, de la cea care reflectă un talent sau o vocaţie, până la cea de tip hobby. Viaţa de familie se bucură de mai multă atenţie în 2013: prima parte a anului favorizează locuinţa şi relaţiile cu rudele, mai ales cu părinţii, iar partea a doua este dedicată în special copiilor şi condiţiei de părinte.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)