Hodorkovski: „Ştiu 80% cine l-a omorât pe Nemţov”

File photo of jailed Russian former oil tycoon Khodorkovsky in defendants' cage before court session in Moscow

Omul de afaceri Mihail Hodorkovski (foto) a comunicat pentru raintv, la 28 iulie, că ştie 80% cine l-a asasinat pe Boris Nemţov. „Ştiu 80% cine a comis această crimă. Certitudinea mea este altceva. Totuşi, aceasta este suficient pentru mine”, a declarat el.

Potrivit acestuia, Nemţov ar fi putut fi ucis în urma unei provocări „din partea cuiva dintre siloviki faţă de apropiaţii lui Kadîrov”. „Această versiune are pe moment dreptul la existenţă. Însă ea nu schimbă nimic. Decizia a fost luată de oameni concreţi, în opinia mea, din anturajul lui Kadîrov. Acesta este punctul meu de vedere”, a comunicat el.

Totodată, Hodorkovski nu a oferit nume concrete. El a relatat că s-a consiliat cu oameni care „au dreptul să decidă să facă publice sau nu numele celor implicaţi”. Până acum, a fost adoptată decizia să nu fie făcute publice nume concrete.

„Aceşti oameni sunt apropiaţi de-ai lui Boris Nemţov, oameni care sunt informaţi mai bine decât mine despre desfăşurarea anchetei, care sunt interesaţi ca ancheta să nu fie suspendată. Şi dacă ei consideră că acest lucru trebuie păstrat în taină, este dreptul lor”, a adăugat el.

Boris Nemţov a fost omorât cu patru glonţi în spate la 27 februarie în preajma Kremlinului. În acest caz au fost reţinuţi cinci suspecţi, inclusiv cel care a tras, fostul luptător al Batalionului al forţelor interne ale poliţiei „Nord”, Zaur Dadaev. Iniţial, el şi-a recunoscut vina, însă ulterior a renunţat la aceste declaraţii, motivând că au fost făcute sub tortură.

The following two tabs change content below.
Ilie Gulca

Ilie Gulca

Ilie Gulca

Ultimele articole de Ilie Gulca (vezi toate)