Hillary Clinton l-a felicitat pe succesorul său la Departamentul de Stat, John Kerry

Secretarul de Stat american în exerciţiu Hillary Clinton, aflată încă în convalescenţă după ce s-a îmbolnăvit la începutul lui decembrie, l-a felicitat vineri pe succesorul său John Kerry, un „om de Stat”, numit de preşedintele Barack Obama viitorul secretar de Stat.

„Am vorbit astăzi cu senatorul John Kerry şi l-am felicitat pentru nominalizarea sa ca viitorul secretar de Stat. Am vorbit de asemenea cu preşedintele (Barack) Obama pentru a îi spune că a făcut o alegere excelentă”, a scris într-un comunicat, Hillary Clinton care nu a mai desfăşurat nicio activitate publică de la 7 decembrie, fiind bolnavă.

Ea a apreciat că actualul preşedinte al Comisiei Afacerilor Externe din Senat, care a fost candidat democrat la alegerile prezidenţiale din 2004, are „diplomaţia în sânge” şi „va aduce ţării noastre decenii de experienţă în relaţiile internaţionale”.

John Kerry este „un om de stat respectat în întreaga lume care va fi capabil să menţină leadershipul mondial al Americii”, a mai apreciat lidera diplomaţiei americane din ultimii patru ani.(mediafax.ro)

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)