„Herta Muller: Cercul drăcesc al cuvintelor” la Chişinău

Până la 19 decembrie mai puteţi vizita o expoziţie de excepţie, consacrată scriitoarei Herta Muller, deţinătoare a Premiului Nobel. Expoziţia „Herta Muller: Cercul drăcesc al cuvintelor”, a fost inaugurată de Centrul Cultural German „Akzente” din Chişinău la Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei.

Viaţa şi opera scriitoarei germane de origine română reprezintă punctul central al acestei expoziţii multimedia care începe cu evocarea copilăriei autoarei, petrecută în Banat, şi se încheie cu momentul decernării Premiului Nobel pentru Literatură. Sunt prezentate documente şi fotografii de familie, înregistrări ale unor interviuri cu autoarea, precum şi colaje mai puţin cunoscute ale acesteia.

La inaugurarea expoziţiei au participat ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Federale Germania în R. Moldova, dl Matthias Meyer, directoarea Institutului „Goethe” din Bucureşti, doamna Beate Kohler. Expoziţia a fost realizată de Goethe-Institut în parteneriat cu Literaturhaus Berlin.

 

I.N.

Moderator: Vitalie CIOBANU