Haşiş din Portugalia

Angajaţii Comisariatului de poliţie din sectorul Râşcani al capitalei au reţinut la 3 februarie curent un automobil de model „Opel Astra” cu peste 27 kg de haşiş. Unitatea de transport  transportă colete din Portugalia.
În urma unei informaţii operative, oamenii legii au stopat maşina pentru verificări. Astfel, au depistat trei colete în care se aflau 32 de pachete cu peste 27 kg de substanţă de haşiş. Pe piaţa neagră, 27 kg de haşiş costă circa 650 000 de lei.
Audiat de poliţie, şoferul unităţii de transport a declarat că nu a ştiut despre conţinutul coletelor. El a specificat că în colete, ca de obicei, se află produse alimentare, obiecte personale şi de uz casnic. Şoferul a menţionat că acestea i-au fost transmise în Lisabona de un tip care urma să vină în ţară în aceeaşi zi pe cale aeriană. Necunoscutul trebuia să îl contacteze telefonic şi, pentru o remunerare, să îi aducă „bagajele” la domiciliu.
În urma acţiunilor operative de investigaţie, oamenii legii l-au identificat şi reţinut pe proprietarul sacoşelor. Acesta s-a dovedit a fi un locuitor al mun. Chişinău, în vârstă de 26 de ani, judecat anterior pentru infracţiuni similare. În timpul percheziţiei la domiciliul suspectului, a mai fost ridicat un kg de aceeaşi substanţă.
În acest caz, poliţia a iniţiat o cauză penală în baza articolului 217, alineatul 4, Cod Penal al RM. Potrivit legislaţiei, persoana culpabilă de „circulaţie ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare” riscă o pedeapsă cu închisoare pentru un termen de la 7 la 15 ani.
Cercetările poliţieneşti continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor şi persoanelor implicate.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)