Hai Moldova!!!

PRELIMINARIILE EURO 2012 // Deoarece naţionala României păstrează şanse infime de calificare, suporterii de peste Prut vor fi alături de naţionala lui Balint

Naţionala de fotbal a Republicii Moldova joacă astăzi cel mai important meci din preliminariile Euro 2012. Un rezultat bun cu Suedia, la Solna, ar menţine naţionala Moldovei în cursa pentru locul doi în grupă. Selecţionerul Gabi Balint a declarat că un egal ar fi perfect pentru echipa sa şi ar menţine suspansul în privinţa echipei care se va clasa pe locul doi în grupă, în spatele liderului, Olanda.

Înaintea meciului capital cu Suedia, naţionala Moldovei a rămas şi fără cel mai în formă atacant. Igor Picuşciac (FC Krasnodar) s-a îmbolnăvit şi nu a făcut deplasarea la Solna.

De ce s-a temut, de aceea nu a scăpat. Balint menţiona acum câteva săptămâni că nu-i este frică de Suedia, ci de ceea ce se întâmplă în echipa sa. Temerile sale s-au adeverit, naţionala a rămas fără patru titulari înaintea meciului cu Suedia lui Zlatan Ibrahimovic. După ce a fost nevoit să renunţe la serviciile căpitanului Alexandru Epureanu şi mijlocaşilor Igor Tâgârlaş şi Vitalie Bordian, selecţionerul a fost informat de medicul naţionalei că nu va putea miza nici pe atacantul Igor Picuşciac care va fi indisponibil cel puţin două săptămâni.

„Noi am învins Bosnia, sper ca românii să ne ţină pumnii”

Potrivit surselor din cadrul echipei naţionale, selecţionata noastră va încerca să surprindă adversarul pe contraatac. „Ne convine această tactică pentru că nu suntem obişnuiţi să fim echipa care domină. S-a văzut în meciul cu Andorra că am avut probleme să construim ceva, chiar dacă am fost la cârma meciului. Trebuie să fim prudenţi în apărare şi, cel mai important, să-l anihilăm pe Ibrahimovici, cel mai periculos om al suedezilor. De ce să nu repetăm isprava din Bosnia din 2007, când adversarii, cu Edin Dzeko pe teren, au atacat tot meciul, dar noi am fost cei cu golul. Sper că şi suporterii din România vor fi alături de noi, mai ales că, după înfrângerea cu bosniacii, echipa lui Răzvan Lucescu nu mai are şanse de calificare la turneul final”, a spus pentru JURNAL unul dintre jucătorii naţionalei Moldovei.

Elevii lui Balint, deşi recunosc că Suedia este o echipă cu tradiţii, spun că nu le vor tremura genunchii când vor ieşi pe teren. „Dacă o să avem frică de ei, nu are rost să ieşim pe teren. Avem şansa noastră şi vom încerca să o valorificăm. Totul e posibil”, a menţionat atacantul Anatol Doroş.

S-au recreat la meciul FC Dacia–Steaua

Naţionala a jucat un meci test cu Academia UTM şi s-a impus cu scorul de 2-0. Meciul s-a jucat la Centrul de pregătire de la Vadul lui Vodă, cu porţile închise. După această partidă, în cadrul căreia Balint a folosit toţi jucătorii pe care îi avea la dispoziţie, tricolorii au fost la meciul dintre FC Dacia şi Steaua Bucureşti. „Gabi Balint a decis să aducem echipa aici să ne recreăm puţin, mai ales că este vorba de fosta sa echipă”, a spus antrenorul de portari, Adrian Bogdan.

Echipa probabilă a lui Balint

Selecţionerul nu are multe opţiuni în ceea ce priveşte alcătuirea primului 11 pe care va miza în meciul cu Suedia. În poartă va sta Stanislav Namaşco care, în ciuda faptului că nu joacă la echipa sa de club (Kuban Krasnodar), rămâne portarul numărul unu al naţionalei. În apărare – Simion Bulgaru, Igor Armaş, Victor Golovatenco, Vadim Bolohan; la mijloc –Alexandru Gaţcan, Eugen Cebotari, Petru Racu, Alexandru Suvorov; în ofensivă – Anatol Doroş şi Viorel Frunză.
Meciul Suedia-Moldova va avea loc pe 29 martie, pe stadionul Rasunda din Solna, începând cu ora 20:00.

Vitalie Hadei