Hai, Moldova, mai cu inimă la curăţenia 2012! // CAMPANIE

Tineri, copii, maturi şi politicieni au lăsat toate planurile de odihnă la o parte şi s-au adunat în diferite locaţii ale capitalei pentru a strânge gunoiul, pentru a da altora un exemplu.

 

Parcul „La Izvor” din Chişinău s-a bucurat de oaspeţi numeroşi. Lumea a fost destul de receptivă. „Înţeleg cât este de necesar să păstrăm curăţenia. Regret că sunt persoane cărora nu le pasă. I-aş îndemna să vină cu noi, e vesel, îmbinăm utilul cu plăcutul!”, declară Natalia, o chişinăueancă.

 

„Am venit cu mămica şi frăţiorul mai mic să facem curăţenie în parc. Ne place când natura e veselă, însă am văzut acolo un nene care doarme, e lenos”, spune Ionuţ, de opt anişori.

 

Astfel de acţiuni au fost organizate şi în alte sectoare ale capitalei. Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului, înarmat cu o seceră, a curăţat lacul din parcul Valea Morilor.

 

Preşedintele Parlamentului şi premierul au ieşit la curăţenie în acelaşi timp, fiind echipaţi cu mănuşi şi beţe. Vlad Filat a mers în Parcul Râşcani. În timp ce democraţii, în frunte cu Marian Lupu, au mers la Valea Trandafirilor.

 

„În Chișinău, avem 15 zone în care voluntarii pot veni la curățenie. Așteptăm să vină cam 2500 de oameni la punctele de colectare”, spune Dorina Bucatari, coordonator de proiect la „Hai, Moldova!”.

„Hai, Moldova!” scoate deja al doilea an consecutiv lumea la curăţenie. E un proiect internaţional care face parte din acţiunea „Let’s do it” ce a fost realizat pentru prima dată în Estonia. În 2011, acţiunea a adunat în R. Moldova peste 100 de mii de voluntari care au colectat circa 6.800 de tone de gunoi.

 

Campanii de salubrizare au avut loc în alte 100 de state ale lumii, printre care România, Estonia şi Slovenia.

 

Elena Ciobanu

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)