Guvernul României și al Republicii Moldova vor avea o ședință comună la Chișinău

21 iulie 2017. Mihai Tudose şi Pavel Filip la evenimentul de înmânare a cheilor autobuzelor şcolare oferite de către Guvernul României elevilor R. Moldova. Foto: Nadea Roşcovanu

Guvernul Republicii Moldova și al României vor avea o nouă ședință comună în noiembrie la Chișinău, a anunțat ambasadorul Republicii Moldova la București, Mihai Gribincea. Anunțul a fost făcut în cadrul conferinței „Excelență în business”, organizată de Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Republica Moldova – România, scrie romanialibera.ro.

Acțiunea de la Chișinău se desfășoară după ce, în martie curent, o reuniune similară a celor două guverne s-a ținut la Piatra Neamț, iar în iulie premierul Mihai Tudose a fost în vizită la Chișinău. De asemenea, în perioada 11–12 octombrie, la Bucureşti s-a desfășurat ședința comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economică Republica Moldova – România.

Ambasadorul Gribincea a precizat că, „în pofida complexității situației politice de la Chișinău”, relațiile dintre cele două state sunt foarte bune. „Este evident că ceea ce a reușit să obțină Moldova în anii de independență ar fost imposibil fără sprijinul țărilor partenere, în primul rând al României. Împărtășim aceeași identitate, limbă, cultură și trecut istoric. Cel mai apropiat și de nădejde partener al Republicii Moldova a continuat să rămână România”, a spus ambasadorul Mihai Gribincea.

Potrivit acestuia, „România este astăzi principalul partener comercial al Republicii Moldova și ne dorim ca Bucureștiul să rămână în această postură. Peste 1600 de firme cu capital din România funcționează în Republica Moldova şi încurajăm companiile românești să investească”.

Ambasadorul Mihai Gribincea a mai amintit că, în septembrie, România a transferat Republicii Moldova ultima tranșă a unui împrumut de 150 de milioane de euro.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)