Guvernul Republicii Moldova să ţină cont de revendicările Platformei DA

Predoiu

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional-Liberal din România, Cătălin Predoiu

 

Protestele organizate de Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” sunt justificate, întrucât elita politică de la Chişinău a refuzat să implementeze reforme, iar cetăţenii Republicii Moldova au dreptul să ştie cine stă în spatele jafului de miliarde din sistemul bancar. Declaraţiile aparţin prim-vicepreşedintelui Partidului Naţional-Liberal din România, Cătălin Predoiu, transmite jurnal.md.

Omul politic de la Bucureşti a îndemnat guvernanţii de la Chişinău să ţină cont de revendicările protestatarilor şi a făcut un apel către mass-media să ţină cont de interesele cetăţenilor, şi nu ale oligarhilor. „La Chişinău lucrurile sunt tensionate. Există Platforma „Demnitate şi Adevăr”, care protestează în stradă. Cere Guvernului reforme şi e normal să le ceară. Or, acolo problema constă în lipsa de reforme şi refuzul elitei politice de la Chişinău de a da curs luptei anticorupţie. Oamenii vor să ştie cine a furat miliardul anul trecut, în plină campanie electorală. Vor să ştie cine e responsabil, vor să înceapă aceste cercetări, pentru că sunt banii cetăţenilor. Şi dacă se înţelege acest lucru, pas cu pas, se vor debloca, dar e o mare responsabilitate a elitei politice de la Chişinău, care poate să ţină ţara pe loc, aşa cum o ţine Ponta aici. Sau poate să dea drumul unui progres către UE, către Vest, către democraţie şi bunăstare. Fac un apel către Guvern să deschidă acest dialog onest cu cetăţenii care protestează. De asemenea, fac un apel către mass-media pentru că este o problemă specială acolo la Chişinău – să relateze onest ceea ce se întâmplă, să nu manipuleze, să nu fie partinică, să servească intereselor cetăţenilor, dar nu a unor oligarhi”, a declarat Cătălin Predoiu.

Politicianul român a accentuat că, în lipsa reformelor, Chişinăul nu va mai putea avea acces la programele de finanţare externe, iar asta ar duce ţara în faliment.
„Atât timp cât Guvernul Republicii Moldova nu va continua reformele la care s-a angajat anul trecut prin Acordul de Asociere şi Acordul de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător cu UE, nu pot fi deblocate relaţiile nici cu FMI, nici cu UE, nici cu alţi finanţatori. Republica Moldova are nevoie de acest parteneriat cu FMI şi UE, pentru că nu se poate susţine singură”, a adăugat prim-vicepreşedintelui Partidului Naţional Liberal din România.

Ieri, la Chişinău a avut loc un nou protest de amploare organizat de Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr”. Cetăţenii au cerut din nou demiterea şi trimiterea la puşcărie a politicienilor corupţi. Pentru că şi de această dată s-au lovit de un zid al indiferenţei din partea autorităţilor, manifestanţii au anunţat nesupunere civică.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)