Guvernul Gaburici a picat

gaburici

Premierul Chiril Gaburici și-a dat demisia astăzi dimineață, invocând în primul rând problemele legate de scandalul privind ancheta în cazul diplomei sale de studii. El a calificat problema studiilor sale drept una neînsemnată comparativ cu situația economică din R.Moldova. A subliniat că, “în sistemul creat în RM, un manager nu are putere și mână liberă în funcția de prim-ministru. Iar eu, odată cu cele trei priorități stabilite și planul de acțiuni formulat, am nevoie de acces la instrumentele necesare și voință politică din partea tuturor partidelor atât din cadrul coaliței, dar și din opoziție, pentru a schimba cursul țării”.

De asemenea, Gaburici a amintit despre situația băncilor, a sistemului de asigurări, precum şi situația generală din economie. “Cred că nu putem mima reforme și sunt necesare acțiuni urgente și concrete pentru a redresa lucrurile. În caz contrar devenim complici și prizonieri ai situației actuale”, a subliniat fostul premier.

El a sugerat liderilor coaliţiei de guvernare să ia gestul său drept un pas pozitiv pentru formarea unui nou cabinet de miniştri care ar avea o susţinere mai mare în legislativ.

Potrivit observatorilor politici afiliaţi coaliţiei de guvernare, gestul lui Gaburici este unul firesc, în condiţiile care menirea acestui executiv a fost una efemeră, jucând rolul unui guvern “provizoriu”.

Chiril Gaburici a înregistrat două fapte inedite pentru R. Moldova: el este primul premier cu studii îndoielnice şi primul premier care şi-a dat demisia.

The following two tabs change content below.