Gumeniţă: din spital, în arest la domiciliu

Fostul șef al Poliției municipale, Iacob Gumeniță, care este învinuit de depăşirea atribuţiilor de serviciu în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009, se află, din nou, în arest la domiciliu, pentru 30 de zile. Curtea de Apel a admis vineri recursul procurorilor prin care cereau că fostul vicecomisar să nu fie cercetat în stare de libertate, aşa cum a decis Judecătoria Centru, care a refuzat să-i prelungească mandatul de arest.

Această decizie l-a nemulţumit pe avocatul său, Ion Vâzdoagă, care susţine că se va conforma totuşi hotărârii luate. „Pacientul meu a fost internat joi, 29 aprilie, în Spitalul militar al Ministerului Afacerilor Interne, pentru ca a doua zi să fie externat şi să urmeze tratamentul prescris de medici acasă”, a declarat, pentru JURNAL, Vâzdoagă. Acesta a refuzat în continuare să spună care sunt cele şapte boli de care suferă Gumeniţă.

Directorul adjunct al Spitalului militar, Anatol Bulgac, susţine că starea de sănătate a pacientului Iacob Gumeniţă nu este satisfăcătoare. „Acesta necesită tratament ambulatoriu, cel puţin aşa reiese din încheierea medicului specialist, iar noi nu avem niciun motiv să ne îndoim”, a declarat, pentru JURNAL, Bulgac. Acesta a menţionat că medicul va lua o hotărâre privind tratamentul pacientului. (M. L.)

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)