Guma, patriot de nevoie

Dat în urmărire internaţională de Poliţia română, deputatul PDM Valeriu Guma nu va avea parte de vacanţă

O întrebare retorică circulă pe reţelele de socializare: unde îşi va petrece în acest an d vacanţa eputatul PDM Valeriu Guma dat în urmărire internaţională de Poliţia română şi Interpol.

Conform regulamentului Parlamentului, vacanţa de vară a deputaţilor începe la mijlocul lunii iulie şi se încheie în septembrie. „Se va odihni la mare ori la munte?”, se întreabă internauţii.

Solicitat de JURNAL, Guma a răspuns: „La Miami, Las Vegas, Monte Carlo, apoi voi trece prin Norvegia, Paris şi Italia”, a spus deputatul cu o notă de ironie. „Dar dacă vorbesc serios, pentru mine, vacanţa n-a fost niciodată o prioritate. Nu-mi fac planuri unde şi când mă voi odihni, avem suficiente probleme, iar dacă va trebui, sunt locuri bune pentru odihnă şi aici, în RM. Să nu-şi facă lumea griji pentru mine”, a mai spus Guma.

Amintim că deputatul PDM a fost dat în urmărire internaţională de Poliţia română la 22 mai curent. Acesta a fost condamnat în aprilie de Curtea Supremă de Justiţie din România la patru ani de detenţie cu executare pentru trafic de influenţă şi complicitate la luare şi dare de mită. Guma a fost acuzat că ar fi mituit prin intermediari un funcţionar ca acesta să menţină privatizarea unei companii la care deputatul este acţionar.

Guma a declarat că va ataca decizia la CEDO. În legătură cu acest caz, ministrul Justiţiei Oleg Efrim a declarat că autorităţile Republicii Moldova nu pot întreprinde acţiuni de extrădare, deoarece, conform legislaţiei, Republica Moldova nu-şi poate extrăda cetăţenii. Democratul Valeriu Guma este la al treilea mandat de deputat în Parlament.

Svetlana Corobceanu

 

The following two tabs change content below.
Svetlana Corobceanu

Svetlana Corobceanu