Guiţ! Guiţ! Eu sunt câine, v-aţi prins?

Purceluşul Louie, în vârstă de 9 luni, se comportă precum căţeii. Sare peste bare şi face giumbuşlucuri ca orice căţel. Purceluşul Louie adulmecă şi răspunde prompt când stăpâna îl strigă mai ceva decât prietenii lui câinii. Ştie cum îl cheamă şi răspunde bucuros când este strigat.

Stăpâna sa, Sue Williams (42 de ani), din Porthmadog, nordul Ţării Galilor (Marea Britanie), îl adoră. Louie îşi demonstrează agilitatea la alergare mai ales când îl aşteaptă un biscuit ca recompensă. Sue Williams l-a achiziţionat pe când avea trei luni. Nu l-a dus în cocina de porci de teama să nu fie atacat de semenii mai mari. Într-o zi, când îşi dresa câinii, încercând să-i facă să treacă printr-un tunel, purcelul a răspuns la comandă în locul lor. Sue şi-a dat seama că este un animal inteligent şi a început lecţiile cu el.

De atunci, Louie îşi petrece timpul numai printre căţei. Adulmecă la fel ca aceştia şi, uneori, îi întrece în abilitatea de a descoperi unele lucruri, ba chiar înţelege mai repede ce i se spune decât aceştia.

Porcul care merge în două picioare este de nepreţuit!

Purceaua Zhu Jianqiang al cărui nume înseamnă „Voinţă puternică” trăieşte, deşi are numai picioarele din faţă. A învăţat să meargă, ridicându-şi corpul de 50 kg la verticală. Dacă nu îi vezi picioarele, Zhu Jianqiang pare un porc ca oricare. Numai că bietul animal s-a născut fără picioarele din spate. Stăpânul său, chinezul Wang Xihai, s-a milostivit de el să nu-l taie. S-a dovedit că era o femelă pe care a învăţat-o de mică să meargă în două picioare.

Curând, animalul a devenit o celebritate locală. Turişti de pretutindeni vin să vadă minunea. Purceaua, despre care stăpânul spune că este foarte inteligentă, reuşeşte să meargă în două picioare, deşi cântăreşte 50 de kilograme. Chinezul o iubeşte atât de mult, încât spune că nu o vinde cu niciun preţ, deşi e asaltat de oferte tentante.

The following two tabs change content below.