Greii fotbalului european vin la Chişinău

ANIVERSARE // Patru oficiali UEFA şi şapte preşedinţi de federaţii de fotbal din Europa vor fi prezenţi la centenarul fotbalului moldovenesc

Federaţia Moldovenească de Fotbal este una din cele mai tinere din Europa, dar are prieteni influenţi în lumea bună a fotbalului de pe Bătrânul Continent. La centenarul fotbalului moldovenesc, dar şi la aniversarea a 20-a de la fondarea FMF vor veni oaspeţi de seamă la Chişinău. Printre cei prezenţi va fi toată conducerea UEFA, în frunte cu preşedintele Michel Platini, care va vizita pentru a treia oară Republica Moldova. Bun prieten cu preşedintele FMF, preşedintele forului european de fotbal a acceptat cu plăcere invitaţia. Michel Platini a declarat anterior că este foarte mulţumit de ceea ce s-a realizat în Republica Moldova pentru promovarea fotbalului.

O dovadă care confirmă că Platini ţine la fotbalul moldovenesc reprezintă faptul că a intervenit atunci când forul fotbalistic din Rusia intenţiona să interzică internaţionalilor moldoveni din prima liga a campionatului Rusiei cu dublă cetăţenie să vină la naţionala Moldovei.

Astfel, la gala festivă (10 august) şi la meciul amical dintre Moldova şi Georgia (11 august) şi-au confirmat participarea patru oficiali UEFA şi şapte preşedinţi de federaţii de fotbal din Europa.

Michel Platini, preşedintele UEFA

Theodore Theodoridis, secretar general adjunct UEFA
Marios N. Lefkaritis, vicepreşedinte UEFA
Joseph Mifsud, vicepreşedinte UEFA
Avi Luzon, membru al Comitetului Executiv UEFA, preşedinte al Federaţiei de Fotbal din Israel
Mircea Sandu, membru al Comitetului Executiv UEFA, preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal
Frantisek Laurinec, membru al Comitetului Executiv UEFA, preşedinte al Federaţiei de Fotbal din Slovacia
Grigoriy Surkis, membru al Comitetului Executiv UEFA, preşedinte al Federaţiei de Fotbal din Ucraina
Peeter Kuttis, preşedinte onorific al Federaţiei de Fotbal din Estonia
Sergey Fursenko, preşedinte al Federaţiei de Fotbal din Rusia
Lars-Ake Lagrell, preşedinte al Federaţiei de Fotbal din Suedia.
Oficialii FMF au menţionat că lista rămâne deschisă şi că, în zilele următoare, vor confirma participarea la acest eveniment şi alţi oficiali din fotbal. (V.H.)