Gomis smulge o remiză pentru Lyon în faţa Realului Chelsea învinge la Copenhaga

Realul termină la egalitate pe terenul lui Lyon, scor 1-1, după un meci în care au lovit de două ori bara, dar au plecat acasă fără să învingă. În cealaltă partidă a serii, Chelsea a învins cu 2-0 la Copenhaga printr-o „dublă” a lui Anelka.

Nici acum!

Real nu poate bate pe „Stade Gerland”! Benzema a marcat împotriva fostei sale echipe, dar Lyon s-a trezit din pumni şi a egalat. Nici acum. Pur şi simplu, Lyon nu poate fi învinsă acasă de Real! A avut avantaj Madridul, dar OL a egalat. Un 1-1 care-l calcă pe nervi pe Mourinho.

 

„Noi suntem Real!”, avertiza trufaşul Jose. Şi începutul reprizei secunde a fost furibund pentru madrileni, gata să rupă blestemul „Lyon”, după trei eşecuri la rând în Ligă pe „Gerland”. Folha seca a lui Ronaldo, bară! Imediat, cap Ramos, transversală. Două ocazii mari în 60 de secunde! Au fost aproape ibericii să marcheze, dar n-au reuşit. A făcut-o însă cine trebuia! Benzema.

 

Atacantul născut la Lyon şi care jucase 13 ani la OL (8 la juniori) a punctat pentru Real. De-abia intrat, cu niciun minut înainte, Benzema a fentat trei apărători şi i-a strecurat lui Lloris mingea printre picioare: 0-1. Nu s-a bucurat. L-a lăsat pe Mourinho să-şi savureze inspiraţia tactică.

 

„Noi nu cedăm!”

În acel moment, Madridul a crezut că a învins. Prea devreme. Atunci s-a trezit orgoliul lyonez. „Noi nu cedăm niciodată!”, anunţa preşedintele lor, Aulas. S-au luptat ca trupele de comando în prima repriză, şarjând fanatic printre rivali. Şi nu s-au predat când au fost conduşi. Gomis a lovit plasa unui Casillas deznădăjduit. Iar calificarea se joacă. Totul se va hotărî pe „Bernabeu”.

 

4 meciuri de Ligă a jucat Real la Lyon; acesta este primul egal după trei eşecuri la rând; acesta este primul gol marcat, primind 7