Goi pe biciclete, la Bruxelles

Peste 50 de militanţi ecologişti au renunţat sâmbătă la haine şi s-au urcat pe biciclete, la Bruxelles, pentru „a scăpa oraşul de traficul automobilelor”.

„Ciclonudista” din Bruxelles, iniţiativa lansată în 2000, la Zaragoza, Spania, a devenit un adevărat ritual anual, scrie AFP .
Maratonul bicicliştilor în pielea goală sau în costume de baie s-a desfăşurat în condiţii meteo nefaste – furtună, vânt puternic şi ploaie. Şi poliţiştii au făcut viaţa grea bicicliştilor, aceştia încercând să-i împiedice pe participanţi să se adune în faţa Operei Monnaie.
Doi dintre participanţi, dintre care unul complet gol, au fost luaţi pe sus de poliţie pentru „atentat la pudoare”. Prietenii acestora au încercuit maşinile poliţiei, solicitând eliberarea celor doi, totul sub privirile şi exclamaţiile batjocoritoare ale trecătorilor care s-au manifestat de partea bicicliştilor.

Poliţiştii i-au eliberat pe cei doi şi au acceptat să escorteze grupul de manifestanţi care s-a plimbat pe străzile capitalei belgiene timp de două ore, oprind pentru a face poze în faţa sediilor mai multor instituţii europene…

„Noi denunţăm faptul că spaţiul public a fost monopolizat de maşini. Legile oraşului sunt impuse de maşini care sunt agresive şi reprezintă pericol şi poluare. Dorim mijloace de transport public ecologice, eficiente şi gratuite pentru toată lumea. Vrem ca oraşele să fie rezervate pentru pietoni şi biciclete şi mai dorim ca simpla nuditate să nu mai fie discriminată”, se arată în manifestul bicicliştilor în pielea goală.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)