Godea ia locul lui Roșca? // Observator

Dl Godea recidivează. În efortul de a se da disident, el nu s-a jenat să profite de moartea fostului său șef de campanie, Igor Țurcanu, convocând o conferință de presă, la care și-a aliniat întregul staf electoral, sugerând astfel că atentatul ar avea legătură cu activitatea lui politică.

Ne miră că unele persoane respectabile din spatele lui Godea s-au lăsat atrase în această aventură dizgrațioasă. A fost o acțiune iresponsabilă, care demonstrează încă o dată că fostul prim-vicepreședinte al PLDM fie are probleme de judecată, fie este certat cu etica elementară. Victima nu era cunoscută ca politician, ci ca om de afaceri și președinte al Federației de Tenis. Apropierea de Godea nu avea cum să-l facă periculos pentru cineva. Ponderea politică reală a fostului cadru PLDM s-a văzut în alegeri așa că degeaba și-a dat importanță. El nu mai contează ca politician. Ieșirea sa a fost stupidă din acest punct de vedere. Oricum, lipsa de modestie și de scrupule nu i-a adăugat capital politic.

Dacă ne întrebăm, așa cum se cuvine, cui prodest, cui folosește acest omor, puterea actuală este ultima care poate fi suspectată. Folosește PCRM, în primul rând, care, prin mijloacele sale de informare în masă, vrea să sperie lumea că după plecarea comuniștilor avem o resurgență a criminalității. Aluziile lui Godea, ca și intrarea sa în campania electorală, sunt un cuțit în spate pentru AIE și un cadou pentru comuniști. Dar nu numai. Trebuie să fii orb ca să nu vezi că PCRM își conjugă efortul cu Rusia care nu dorește o alianță proeuropeană la cârma RM. Este Godea și echipa sa un element nou al forțelor prorusești din RM, joacă el rolul de cal troian în locul lui Iurie Roșca?

Nu este exclus. De aceea este necesar să știm cine i-a finanțat campania lui Godea?

Nu punem la îndoială faptul că unii dintre foștii săi colegi de partid sau, pur și simplu, simpatizanți ai PLDM i-au adresat mesaje agresive. Din păcate, corectitudinea, toleranța nu e punctul forte al moldovenilor, trebuie să recunoaștem lucrul acesta. Dar nu e în stilul moldovenilor omorurile politice. E o „practică” aplicată mai des în Rusia.

Dl Godea nu este un disident, ci în cel mai bun caz, un conjuncturist ordinar. El nici măcar democrat nu este, căci ce fel de democrat poți fi dacă nu lupți pentru democrație, ci suporți în taină „tirania” șefului de partid, așteptând să-ți pice niște bani ca să formezi propriul partid. (N.N.)

The following two tabs change content below.