Gigi Becali al R. Moldova!

Patronul lui FC Zimbru, Nicolae Ciornîi, s-a lansat săptămâna aceasta în politică şi vrea să urmeze exemplul milionarului din România, Gigi Becali. Latifundiarul din Pipera a devenit foarte popular după ce a preluat clubul Steaua.

Nicolae Ciornîi este patronul celei mai iubite echipe din R. Moldova şi s-ar putea să aibă succesele lui Becali, doar să nu intre cu fanii în dispute directe. Pentru ca să aibă cel puţin reuşitele lui Becali în politică, care a reuşit să devină europarlamentar, Nicolae Ciornîi trebuie să facă din FC Zimbru o echipă de top în R. Moldova şi să joace constant în cupele europene.

Îl vrea pe Dobrovolski

Prima mutare în acest sens se pare că a iniţiat-o deja. Ciornîi vrea să-l aducă la echipa sa pe campionul olimpic şi actualul selecţioner al reprezentativei R. Moldova, Igor Dobrovolski. „Negociez cu Igor Dobrovolski ca să preia funcţia de director tehnic la FC Zimbru. Este un adevărat profesionist, iar de fotbal trebuie să se ocupe anume profesioniştii. Cred că, odată cu venirea acestuia, FC Zimbru va avea rezultate foarte bune nu numai în campionatul intern, dar şi în cupele europene”, a spus Nicolae Ciornîi, care s-a lansat în politică la vârsta de 60 de ani.

Fără întăriri

FC Zimbru nu a mai câştigat campionatul de nouă ani. În prezent,  clubul respectiv ocupă locul şase în clasamentul Diviziei Naţionale, la 20 de puncte în urma liderului FC Sheriff. Ciornîi recunoaşte că nu este mulţumit de acest rezultat, dar nu promite că va întări echipa. „Vom miza în continuare pe discipolii şcolii noastre de fotbal. Pe viitor, poate, vom aduce şi stranieri. Nu avem bani ca să aducem jucători puternici din afară”, a adăugat milionarul.

Dobrovolski pune condiţii

Dobrovolski nu a fost găsit pentru a comenta aceste declaraţii. Totuşi, surse apropiate acestuia au declarat pentru jurnal.md că venirea lui la FC Zimbru depinde anume dacă va fi întărită echipa. „Igor Ivanovici poate prelua această funcţie la FC Zimbru, dar vrea jucători care să se bată la titlu cu cei de la FC Sheriff. Cred că nu va accepta oferta lui Ciornîi atât timp cât nu va avea mână liberă să aducă jucătorii pe care i-ar vrea”, ne-au comunicat sursele noastre.

Este bine că a revenit în Moldova

Directorului FC Zimbru, Gheorghe Juravel a salutat faptul că Nicolae Ciornîi s-a lansat în politică şi că va fi mai mult timp în R. Moldova. „Acum dl Ciornîi va fi mult mai aproape de echipă şi sper că lucrurile se vor schimba în bine. Cred că acum toată lumea va fi mai responsabilă, iar rezultatele nu vor întârzia să apară”, a spus Juravel.