Ghimpu: Valeriu Munteanu este candidatul PL la funcţia de ministru al Apărării

Ghimpu: Valeriu Munteanu este candidatul PL pentru funcţia de ministru al Apărării

Liderul PL Mihai Ghimpu a declarat că Valeriu Munteanu îi va lua locul lui Anatol Şalaru la Ministerului Apărării. Anunţul a fost făcut în cadrul unei emisiuni la ProTV, subliniind că pentru funcţia de ministru al Mediului urmează să fie desemnată o altă persoană, scrie jurnal.md.

„Vrem să fie numit alt ministru. Noi nu promovăm oameni decât pe cei care cunosc meseria. Este o persoană care, dacă îi dai un loc de lucru, munceşte mult, se trezeşte dimineaţa, exact ca în armată. E mai bun, mai profesionist, e cunoscut”, a spus Ghimpu.

Liderul PL a mai spus că va insista pe lângă Nicolae Timofti privind demiterea lui Şalaru şi numirea lui Munteanu în regim de urgenţă, deoarece Igor Dodon ar putea refuza candidatura celui din urmă pe motiv că este unionist.

Precizăm că, la sfârşitul săptămânii trecute ministrul Apărării, Anatol Şalaru, şi-a dat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Liberal. Ministrul Apărării a mai afirmat că săptămâna aceasta ar putea să-şi piardă funcţia de ministru, după ce PL a solicitat premierului Filip retragerea sa din funcţie.

The following two tabs change content below.