Ghimpu promite că sportivii vor avea condiţii mai bune de pregătire

„Noi trebuie să creăm condiţii pentru dezvoltarea sportului, inclusiv a celui de performanţă. Sportivii care se antrenează la Centrul sportiv de pregătire a loturilor naţionale sunt mândria şi speranţa RM şi noi trebuie să depunem toate eforturile pentru a le crea condiţii optime de pregătire”, a spus preşedintele interimar Mihai Ghimpu, care a participat la redeschiderea, după reparaţie, a sălilor de antrenamente pentru boxeri şi luptători.

Şeful statului, care a discutat cu mai mulţi specialişti în domeniu, susţine ideea creării unui centru modern pentru halterofili, precum şi a unei şcoli de box în municipiul Chişinău.

„Dar toate acestea trebuie deja construite pornind de la standardele internaţionale, cu o infrastructură dezvoltată. Consider că şi reparaţia sălilor pentru luptători şi boxeri constituie o variantă provizorie, deoarece trebuie să construim centre specializate pentru fiecare gen de sport conform standardelor europene. Şi aceste proiecte trebuie realizate nu numai în capitală sau în oraşele mari, dar şi în localităţile rurale din ţară”, a spus Mihai Ghimpu. (V.H.)