Ghimpu îl acuză pe Şalaru de corupţie şi îi cere demisia

Biroul Politic al Partidului Liberal a fost convocat ieri seară pentru a discuta comportamentul nestatutar al lui Anatol Șalaru, în raport cu Partidul Liberal din ultimele trei luni. Mai mulți deputați și președinți ai organizațiilor teritoriale au relatat cu lux de amănunte încercările și presiunile exercitate de Anatol Șalaru pentru a destrăma Fracțiunea Partidului Liberal din Parlament și  partidul, unora li s-a propus bani și diferite favoururi. Au fost abordați și primari ai PL, se menţionează într-un comunicat al formaţiunii.

„Anatol Șalarul nu a avut curajul să-şi recunoscută acțiunile, menţionând doar că a vorbit cu mai mulți colegi despre convocarea unui congres extraordinar. Fiind întrebat de ce nu a a abordat subiectul la ședințele biroului politic, acesta s-a eschivat de la un răspuns”, se arată în acelaşi comunicat.

„În toată această perioadă, dl Anatol Șalaru, în coordonare cu câteva portaluri de știri din Republica Moldova și România, a coordonat apariția mai multor articole sponsorizate în care erau denigrate persoane publice din Partidul Liberal, acțiuni documentate și probate, inclusiv din mai multe surse.

De asemenea, suntem în măsură să confirmăm că dl Anatol Șalaru a avut în ultimele două luni o strategie de PR comună cu Igor Dodon prin care ultimul era informat sistematic de agenda și acțiunile PL, strategie care presupunea provocarea de scandaluri artificiale. Decizia Biroului Politic al PL nu a fost deloc ușoară, este una conforma statutului partidului și o acțiune de a preveni un nou aprilie 2013”, se mai precizează în comunicat.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)