Ghimpu îl acţionează în judecată pe un fost consilier al lui Băsescu pentru că l-a numit „principalul aliat al lui Plahotniuc”

Mihai Ghimpu, preşedintele PL ţine o conferinţă de presă.

Mihai Ghimpu îl acţionează în judecată pe un fost consilier pe probleme de securitate naţională al ex-preşedintelui României Traian Băsescu, Iulian Fota, pentru că acesta l-a numit „principalul aliat al lui Plahotniuc” şi a declarat că în jaful de miliarde, oligarhul a fost ajutat chiar de liderul PL, scrie jurnal.md.

Despre aceasta preşedintele liberalilor a anunţat cu puţin timp în urmă în cadrul unei conferinţe de presă. Totodată, Ghimpu a menţionat că a expediat o sesizare la Consiliul Naţional al Audiovizualului din România în care a cerut sancţionarea postului de televiziune B1 TV, unde în cadrul unei emisiuni Iulian Fota a adus critici dure la adresa liderului PL.

„Aceste afirmaţii sunt nefondate şi au fost mediatizate calomnios de unele instituţii mass-media ostile PL. Ele îmi aduc enorme prejudicii de imagine în calitate de om politic. Am trimis o sesizare la CCA din România, solicitând să se ia măsurile cuvenite. Îl voi acţiona în judecată pe Iulian Fota prin intermediul instituţiilor judiciare din România şi Republica Moldova pentru a-mi apăra numele şi reputaţia”, a declarat Mihai Ghimpu.

În cadrul emisiunii „Dosar de politician” la postul de televiziune B1 TV, fostul consilierul al lui Băsescu a menţionat că jaful de miliarde din sistemul bancar al R. Moldova a fost făcut cu aportul forţelor care se pretind proeuropene.

„Miliardul a fost furat cu contribuţia unora dintre proeuropenii noştri. Principalul aliat al lui Plahotniuc ştiţi cine este la Chişinău? Este Ghimpu. Proromânul şi omul nostru Ghimpu este cel care l-a sprijinit şi îl sprijină pe Plahotniuc pe un joc politic absolut murdar împotriva lui Filat. Ghimpu a sperat că dacă Filat se duce de râpă, el va prelua o parte din electorat. Ceea ce vreau să spun este că ce se întâmplă acum în Republica Moldova este o mizerie pe mai multe planuri, nu doar economic, dar şi politic. Oameni în care am avut încredere au adus R. Moldova în dezastru. Când furi un miliard, aclamând că vrei în Europa, este un scuipat peste propriul tău popor”, a declarat Iulian Fota.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)