Ghimpu despre echipa lui Sturza: „Oameni care nu au experiență în afacerile de stat”

Mihai Ghimpu, preşedintele PL ţine o conferinţă de presă.

„Echipa prezentată de dl Sturza nu a fost una tehnocrată, ci politică”, astfel a explicat președintele PL Mihai Ghimpu de ce nu a susținut echipa prezentată de candidatul desemnat la funcția de premier, Ion Sturza. Mai mult, liderul liberal a menționat că atitudinea formațiunii sale față de cabinetul Sturza a fost determinată și de faptul că era alcătuită și din membri ai Platformei DA, oameni care, în opinia sa, nu au experiență în treburile de stat.

Mihai Ghimpu și-a enunțat, imediat după ședința eșuată a legislativului, rațiunile care au stat la baza demersului liberalilor în privința învestirii Guvernului Sturza. El a declarat că echipa formată de Ion Sturza nu a fost una tehnocrată, ci una politică. În plus, în cadrul acesteia au fost prezenți atât membri PLDM, cât și din Platforma DA, „oameni care nu au experiență în afacerile de stat”, și-a dat cu părerea Ghimpu.

La rândul său, Ion Sturza a menționat că deputații ar fi evitat astfel întrebări incomode, subliniind totodată importanța acțiunii sale politice: „Am mizat că va fi cvorum în legislativ și că deputații vor fi responsabili și își vor întrerupe vacanțele de dragul interesului național. Mi-am dorit să îmi rostesc raportul în fața Parlamentului și să adresez întrebări incomode clasei politice. Nu cred că cineva a anticipat ce voi spune, dar au bănuit că vor fi puși într-o situație neplăcută. Unii au interpretat mesajul meu din Parlament drept unul către națiune. Oricum, exercițiul de astăzi este unul important. De acum încolo, cineva nu își va permite să nu asculte părerea oamenilor și să îi ignore. Urmează o perioadă turbulentă în R. Moldova. O perioadă în care se va încerca identificarea unei majorități și a unui candidat la funcția de prim-ministru. Anticipez un măcel mediatic”.

Amintim că echipa premierului desemnat, Ion Sturza, nu a reușit să acumuleze numărul necesar de voturi din cauza că ședința legislativului a fost anulată din lipsă de cvorum. Prin urmare, șeful statului este obligat să înceapă consultări cu fracțiunile parlamentare pentru desemnarea unui nou candidat la funcția de premier.