Ghimpu a cerut să se facă lumină în scandalul „Mocanu-Plahotniuc”

Preşedintele interimar Mihai Ghimpu, care săptămâna trecută a declarat că nu se implică în scandalul „Mocanu-Plahotniuc” şi că justiţia să-şi spună cuvântul, şi-a schimbat părerea.

Mihai Ghimpu a convoca miercuri factorii de decizie din cadrul Procuraturii Generale, Serviciului de Informaţii şi Securitate, Ministerului Afacerilor Interne şi Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei.

Potrivit serviciului de presă al preşedinţiei, în cadrul şedinţei au fost discutate problemele legate de securitatea economică a statului şi lupta cu corupţia. Totodată, Mihai Ghimpu a solicitat pentru întrunirea de săptămîna viitoare informaţii detaliate în cazul declaraţiilor făcute publice de unii politicieni şi oameni de afaceri.

De menţionat că mai mulţi oameni de afaceri au dezvăluit în cadrul unor conferinţe de presă cum au fost deposedaţi de afacerile lor de către Vladimir Plahotniuc. De asemenea, politicianul Sergiu Mocanu a declarat că Plahotniuc ar fi protejat de către liderul Partidului Democrat, Marian Lupu. (jurnal.md)