Gheorghe Petic: „Primii pe lista mea sunt Jizdan și Gherasimov”; Alexandru Jizdan: „Probe, oamenilor!”

Gheorghe Petic, Alexandru Jizdan

Fostul ministru al Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, și fostul șef al Oficiului Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat, reprezentant al Guvernului în teritoriu, Petru Gherasimov, sunt principalele persoane care au fabricat dosarele împotriva lui Gheorghe Petic. La rândul său, Alexandru Jizdan a cerut probe.

Declarațiile au fost făcute de însuși liderul Platformei DA Ungheni, Gheorghe Petic, în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV. Este prima apariție la TV a lui Petic, săptămâna trecută fiind eliberat după nouă luni de detenție.

„Primii pe listă sunt două persoane care nu au onoare. Păcatele fostului ministru Alexandru Jizdan sunt foarte multe. Și fostul șef al Cancelariei de Stat la Ungheni, Petru Gherasimov… Aceste persoane odioase urmează să răspundă nu doar pentru dosarele fabricate împotriva mea, ci și împotriva lui Valeriu Chicu, Sergiu Cebotari, și a multor altor persoane”, a declarat Gheorghe Petic.

„Acest individ, Alexandru Jizdan, împreună cu Ion Țurcanu, în prezent, președinte al raionului Criuleni, fiind ambii la Direcția misiuni speciale a MAI au nenorocit mulți oameni. Racolarea presupuselor victime se făcea de către Direcția protecție internă a MAI. Petru Gherasimov asigura cu finanțare aceste presupuse victime. Florea de la Ungheni instruia juridic aceste presupuse victime”, a precizat el.

De partea cealaltă, Alexandru Jizdan a reacționat pe Facebook, la acuzațiile lui Petic, cerând probe.

„Gheorghe Petic continuă să-mi folosească numele în declarațiile pe care le face în spațiul public, iar învinuirile pe care le aduce nu mai au limită. Nu tot ce se spune la televizor corespunde realității. Nu tot ce se scrie pe Facebook este adevăr”, a menționat fostul șef al MAI, Alexandru Jizdan, despre afirmațiile făcute de Gheorghe Petic.

„Dacă tot a fost adusă libertatea și democrația adevărată în țară, iar justiția funcționează conform legii, probați aceste informații, lăsați instituțiile abilitate să investigheze aceste cazuri legate de Petic și numai după ce se va dovedi că este adevărat, comunicați oamenilor despre asta”, a scris pe pagina sa de Facebook Alexandru Jizdan.

The following two tabs change content below.