De se s-a sinucis Gorincioi

gorincioi

Foto: unimedia.info

Înainte de a-și pune capăt zilelor, fostul președinte al Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Gheorghe Gorincioi, a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare, informează UNIMEDIA. Decizia a fost luată de către judecătorii Curții de Apel pe 13 iulie. În plus, Gorincioi a fost obligat să plătească și o amendă în valoare de 20.000 de lei. Fostul șef CCA, Gheorghe Gorincioi, s-a spânzurat. El a lăsat un mesaj de adio. Gorincioi ar fi mers aseară, împreună cu soția și ginerele său, în localitatea Pârâta, raionul Dubăsari, unde familia sa deține o vilă. Ieri seară, soția și ginerele său s-au întors la Chişinău, el însă a rămas acolo.

În această dimineață, ginerele acestuia a încercat să-l sune de mai multe ori, însă fără niciun răspuns. Într-un final, astăzi, la ora 10:00, a mers la Pârâta, unde l-a găsit pe fostul preşedinte al Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) spânzurat în grădină. Oamenii legii au găsit un bilet de adio. „Cer scuze de la rude. Rog să nu fie interpretat cumva gestul meu. Așa este mai bine pentru toți”, a scris Gorincioi.

Gheorghe Gorincioi, ex-preşedinte al CCA, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pe un termen de trei ani, pentru corupere pasivă. Fostul şef al CCA a fost privat pentru trei ani de dreptul de a deţine funcţii de administrare. În prezent dosarul său este examinat de magistraţii Curţii de Apel Chişinău, decizia primei instanţe fiind contestată de procurori.

Amintim că Gheorghe Gorincioi a ajuns în vizorul oamenilor legii după ce, împreună cu fostul şef al Direcţiei Administrative a CCA, Terentie Cherdivară, ar fi extorcat de la un agent economic 110 000 de lei pentru a nu iniţia controale de verificare a calităţii mărfurilor şi volumului serviciilor îndeplinite, în urma executării contractului de achiziţii semnat cu CCA.

Cei doi au fost reţinuţi în flagrant, pe 21 ianuarie 2011, de către CCA, imediat după primirea banilor.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)