Geta Burlacu după gratii

„Hai mai repede! Nu avem în fiecare zi aşa neamuri”, a spus una dintre deţinute vecinei sale de celulă, grăbită să ia loc în sala unde urma să concerteze Geta Burlacu

Interpreta care a reprezentat Moldova la Eurovision 2008 a ajuns la închisoare. Deţinutelor de la penitenciarul pentru femei din satul Rusca nu le vine a crede ochilor şi urechilor că alături de ele este însăşi Geta Burlacu „A venit degeaba la închisoare”, spun acestea. De altfel, interpreta nu este unica vedetă autohtonă care a stat la răcoare. Gheorghe Ţopa, fraţii Irina şi Anatol Bivol, Lenuţa Gheorghiţă, Corina Ţepeş – toţi au fost după gratii, chiar dacă pentru o singură zi.

„Femeia este ca şi vinul, cu cât e mai veche, cu atât e mai bună”, le-a încurajat Geta pe femeile care au de stat în penitenciar ani buni, izolate de dragostea bărbătească.

Viceministrul Justiţiei, Gheorghe Susarenco, venit în vizită la penitenciar pentru a vedea cum se respectă drepturile deţinutelor, a rămas frapat de cele văzute. „Am fost în mai multe ţări, dar nu am mai văzut aşa ceva”, a spus entuziasmat Susarenco.

Geta spune că îi place la închisoare. Dacă nu ar vedea sârma ghimpată în jur, ar putea spune că este o „odihnă de lungă-lungă durată”.

„Interpreta Geta Burlacu se află în penitenciar, deoarece deţinutele noastre au nevoie de hrană spirituală”, a explicat Ana Racu, şefa Direcţiei Relaţii Publice şi Presă, Departamentul Instituţiilor Penitenciare. Racu a menţionat că vedetele acceptă uşor să vină la închisoare.

„E bine aici, dar sper că voi veni la voi doar cu concerte”, a spus Geta înainte de a-şi lua rămas bun de la deţinute. Geta Burlacu s-a aflat după gratii o singură zi pentru a susţine un concert de caritate pentru femeile din penitenciarul Rusca.

The following two tabs change content below.