Gazeta: UE a trimis la Moscova un spion

Noul şef al Misiunii UE în Rusia a fost numit Markus Ederer (foto), care a deţine în acest moment funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei. Acesta este diplomat cu experienţă şi fost colaborator al spionajului, el crede în puterea negocierilor şi consideră că nu poate fi rezolvată problema unui stat prin ingerinţe din afară, scrie gazeta.ru.

Noul şef al misiunii UE în Rusia este germanul Markus Ederer, acesta îl va înlocui pe ambasadorul Vygaudas Ušackas, care deţine această funcţie din 2013. Ederer este diplomat de carieră, are 60 de ani. A deţinut funcţii înalte în cadrul executivului german, inclusiv în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei şi serviciul de spionaj BND. A lucrat în această structură între 2002 şi 2005, în calitate de director al spionajului politic şi economic.

A lucrat în Rusia la începutul anilor 1990, în funcţia de secretar responsabil de problemele economice în cadrul Ambasadei Germaniei la Moscova. A participat la procesul de reglementare a conflictului din estul Ucrainei.

 

The following two tabs change content below.