Gazeta de perete „Patriotul vesel”

Surprize mari la congresul PPCD

Ieri, cei 619 membri rămaşi ai PPCD s-au adunat într-un congres unde au vorbit despre trecutul glorios al formaţiunii lor. Surpriza cea mare a congresului a fost realegerea lui Iurie Roşca în funcţia de preşedinte al PPCD. Două surprize mai mici le reprezintă realegerea lui Ştefan Secăreanu şi Vlad Cubreacov în funcţiile de vicepreşedinţi ai PPCD.
„Surpriza mare s-a produs. Roşca este reconfirmat în funcţie. A fi lider înseamnă a rezista, a te dedica”, a declarat Roşca în aplauzele tuturor membrilor PPCD care l-au votat. Nimeni nu a votat împotrivă, dar tocmai doi dintre cei 619 membri s-au abţinut, ceea ce este un semn nu prea bun pentru Roşca. În aceste ritmuri, în viitorii 1232 de ani, el poate să-şi piardă postul. Asta fireşte dacă, în viitorii doi ani, în PPCD vor mai rămâne membri de partid.
Cu ocazia congresului PPCD, reporterul gazetei noastre de perete, Efi Buraga, i-a adresat câteva întrebări nou-alesului preşedinte al PPCD.
Efi Buraga: Domnule Roşca, nu a fost greu să fiţi reales?
Iurie Roşca: Tu ce ai căzut din pod|? Ştergeţi nasul, mucoaso, căci în curând n-o să ai unde să te prostituezi. Dacă vin eu la putere, am să închid gazeta voastră imundă de perete.
EB: Să înţeleg că nu v-a fost greu? Faptul că doi membri de partid s-au abţinut nu vă sperie?
IuR: Nu. Asta demonstrează că în PPCD există democraţie. Dar fii pe pace. Noi vom şti cum să ne debarasăm de aceşti trădători. Eu sunt rămăşiţă trainică din rocă de bazalt, politician de talie europeană.
EB: Care vor fi primii paşi pe care îi veţi întreprinde în calitate de preşedinte pentru a readuce partidul în parlament?
IuR: Dragă, nu ai învăţat poezia lui Maiakovski? Spunând PPCD, subînţelegem Roşca. Şi viceversa. Am să fac jogging ca să mai slăbesc şi asta va întări partidul. Valul liberal va fi oprit. Noi vom readuce crucea şi secera şi ciocanul la putere.
EB: Să vă ajute Dumnezeu şi Vladimir Ilici Lenin!
IuR: Fii sigură de asta.
EB: Mai sigură decât Dvs nu am dreptul să fiu. Nu credeţi că alegerea Dvs a fost o diversiune, ca să se spună că nu s-a făcut schimbarea şi să fugă din partid şi aceşti 617 membri rămaşi?
IuR: Cu cât mai puţini membri, cu atât mai consolidat va fi partidul nostru.
EB: Vă mulţumesc pentru interviu, domnule Roşca.
IuR: Asta nu înseamnă că gazeta voastră de perete nu va fi închisă, pentru că produce mult zgomot şi radiaţie.
Voronin despre rochii şi primăvară

Pe 19 februarie, în Parlamentul RM, o mulţime de jurnalişti setoşi de informaţie nouă l-a înconjurat pe vechiul lider al PCRM, Vladimir Voronin. Angela Gonţa de la PRO TV reuşi prima să-i adreseze întrebarea dificilă.
Angela Gonţa: Domnule preşedinte, cifrele de 60 milioane de lei sunt veridice din punctul Dvs de vedere?
Vladimir Voronin: Despre ce 60 de milioane…?
Angela Gonţa: Că ar fi cheltuit fiul Dvs 60 de milioane de lei în străinătate, de pe un singur card 60 de milioane de lei?
Vladimir Voronin: Ha, ha, ha, serios? Eu ţi-aş dona şi ţie vreo 10 milioane, dacă ar fi aşa de veridic… Aseară ai fost foarte efectă la noutăţi. Ai ieşit într-o rochie de primăvară. După aceasta eu m-am uitat şi m-am…. De fapt, eu nu prea mă strădui să vizionez PRO TV pentru că voi sunteţi răi şi spuneţi neadevărul, dacă să nu zic altfel. Dar aseară ori am simţit că ai rochie frumoasă, ori… Ai fost faină! Serios! Se apropie primăvara cu rochia aceasta….
Un reporter: Domnule preşedinte, iniţiativa…
Vladimir Voronin: Lasă-mă, măi, eu discut despre rochii. Te-ai aninat tu cu „iniţiativa, iniţiativa”! Îţi trebuie ţie tare chestia asta?! Uite eu despre ce discut aici, serios, cu fetele!
The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga