Gazeta de perete a casei de nebuni: Dorinţa lui Lupu

Marian Lupu: „Probabil, Vladimir Nicolaevici mă urăşte, pentru că eu am pus capăt autocraţiei sale. Foştii mei colegi trebuie să se gândească ca să nu pună pe prim-plan ambiţiile personale, nu „rânza moldovenească”, ci să înţeleagă că ei sunt aleşi de popor.

Anul trecut, după alegerile din 29 iulie, toţi comuniştii au plecat în vacanţă. În luna august, nu a fost niciun comunist prin Parlament. S-au trezit în septembrie. Ne invită la întâlniri şi aici conducătorul PCRM, care prin comportament şi tonalităţi semăna cu un „pahan din zonă” (autoritate criminală din puşcărie – n.r.), mi-a spus cu dispreţ că PCRM poate vota pentru mine în calitate de şef de stat, dar cu anumite condiţii. Printre rânduri, am înţeles că PCRM putea să voteze pentru mine, dar „guvernarea urma să fie a lor”. Am înţeles că Voronin îmi sugera: „puterea mi-o las mie, dar tu, băiete, vei sta patru ani să-ţi rozi pantalonii în fund”. De o astfel de funcţie nu am avut nevoie niciodată. Pentru mine funcţia nu înseamnă să am un salariu şi fotoliu. Acest post ar permite să-ţi realizezi ideile şi soluţionarea problemelor din ţară. Dar atunci când te împroaşcă cu noroi, numindu-te om bolnav la minte şi alcoolic, există, oare, dorinţă să mai lucrezi cu asemenea oameni? Nu există o asemenea dorinţă, pentru că dacă acest lucru se întâmplă acum, acesta va fi repetat”. (Din discursul electoral al lui Marian Lupu, Bălţi, 16 noiembrie 2010) (hotnews.md)

Însă abia încheiate alegerile, dorinţa lui de a se alia cu Voronin a reapărut ca prin minune.

Duminica trecută, Vladimir Voronin a declarat pentru Novosti-Moldova că Partidul Comunistilor si Partidul Democrat au creat o coaliţie de centru-stânga, ce numără 57 de mandate, suficiente pentru a alege conducerea Parlamentului şi Guvernului.
„Coaliţiei nu-i ajung patru mandate pentru alegerea şefului statului. Dar, după cum au declarat nu o singură dată, Voronin şi Lupu, această problemă poate fi rezolvată din punct de vedere tehnic”, informează agenţia. (newsmoldova.ru)

Cum poate fi rezolvat din punct de vedere tehnic ceea ce trebuie rezolvat prin votul deputaţilor, nici Voronin, nici Lupu nu spun. Să fie vorba despre vreun as din mâneca lui Mihai Ghimpu?

Al vostru joker, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga