Gazeta de perete a casei de nebuni

Când se va căsători primarul Chirtoacă?

Ieri, la solicitările cititoarelor noastre, reporterul gazetei de perete, Floricela Trandafir, i-a solicitat un interviu primarului general Dorin Chirtoacă. Prezentăm în continuare textul integral al interviului.

Floricela Trandafir: Domnule primar general, cititoarele noastre ne-au adresat un şir de scrisori al căror laitmotiv este unul singur…

Dorin Chirtoacă: Te rog cât mai repede, căci mai am de curăţat zăpada în faţa primăriei. De altfel, aţi curăţat zăpada în faţa redacţiei?

R: Încă nu, dar promit să o fac după interviu, domnule primar.

C: Trebuie să ne dezvoltăm spiritul civic. Să trecem la treabă, dar mai repede, căci am impresia că s-a blocat traficul pe Ştefan cel Mare. Nu înţeleg, pur şi simplu, de ce toate maşinile trebuie să circule ziua. Am de gând să pun în faţa Consiliului municipal chestiunea circulaţiei pe schimburi: maşinile cu numerele pare circulă ziua, iar cele cu numerele impare – circulă noaptea, şi viceversa.

R: Genial, domnule primar!

C: Să nu exagerăm. Dar aveţi dreptate în cazul dat: tot ce e genial e simplu. Să trecem însă la treabă. Vă rog să fiţi mai insistentă, să atacaţi problemele cu mai mult curaj; mass-media este o sursă importantă de informaţie şi ne ajută să ţinem mereu degetul pe pulsul realităţii.

R: Eu vin din partea cititoarelor noastre, şi aş vrea să vă pun nişte întrebări care se referă mai mult la… cum să spun… la genul dumneavoastră, la masculin. Noi, de exemplu, ca gen feminin, am dori… Ca să iau taurul de coarne: cititoarele noastre întreabă: “Când se va căsători primarul?”.

C: Din păcate, sunt prea ocupat ca să mă căsătoresc acum. Răspunde-le, Floricela, că primarul are prea mult de lucru, dar, cu siguranţă, se va căsători într-o zi.

R: Nicolas Sarkozy s-a căsătorit cu Carla Bruni fiind preşedintele Franţei…

C: Dacă aş fi preşedintele Franţei, m-aş căsători şi eu cu Carla Bruni. E mult mai simplu să administrezi Franţa decât Chişinăul. Ştii cu ce se ocupă funcţionarii de la primărie?

R: Nu, domnule primar.

C: Navighează pe Internet. Scopul internetului de mare viteză la Primărie a fost să putem accesa informaţii şi legi mai rapid, dar nu pentru download de filme sau alte fişiere multimedia. Găsim un mecanism de control şi punem capăt acestui fenomen negativ. Suntem aici ca să muncim…

R: O soţie v-ar putea fi de ajutor în munca de primar, v-ar… inspira, v-ar stimula, v-ar… prepara dejunul….

C: Dejunul nu e o problemă… Mă trezesc devreme şi timp de 5-10 minute rămân în pat, ascult liniştea, interceptez sunetele de afară, încerc să percep dacă funcţionează sau nu transportul public, dacă merg sau nu merg troleibuzele… Şi dacă aud vuind vreun troleibuz în viteză – vuuuuuuuuuuuuuuu – mă simt fericit. Zgomotul produs de troleibuze dimineaţa e altfel decât cel de peste zi, e ca o muzică techno în cosmosul dimineţii, în vraja somnolenţei matinale. Apoi scot capul pe fereastră şi probez mirosul, ca să văd dacă vântul nu bate dinspre staţia de epurare, şi dacă nu – mă simt şi mai fericit…

R: Mulţumesc de interviu, domnule primar.

C: N-am terminat încă.

R: Eu mai bine merg să curăţ zăpada din faţa redacţiei.

C: Bravo, Floricela! Să nu uiţi, te rog, şi de zăpada din faţa blocului! Şi de oamenii străzii…

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)