Gauracs: „Fanii Rapidului sunt cei mai tari!”

FOTBAL // Letonul Gauracs se simte bine la FC Sheriff, dar vrea înapoi în România

Letonul Edgar Gauracs nu uită perioada pe care a petrecut-o în România, la Rapid, şi vorbeşte cu plăcere despre experienţa sa în Giuleşti. Fostul atacant joacă în Republica Moldova la Sheriff Tiraspol unde marchează pe bandă rulantă. Ultima dată când a făcut-o a fost în meciul câştigat de echipa sa cu 7-0 în faţa Dinamo Bender. Gauracs a marcat de cinci ori, ajungând la 11 reuşite în tot atâtea partide.

Salut Edgard, cum e la Sheriff?

E foarte bine, mă simt excelent aici, dar cred că se putea şi mai bine. Îmi doresc să joc cât mai mult şi să-mi ajut echipa să câştige. Suntem pe locul trei în clasament – la 3 puncte de ocupanta primului loc, Dacia Chişinău, şi la un punct de locul 2, ocupat de Milsami Orhei.

– Ai avut probleme să te adaptezi?

Nu, deloc. Pentru că aici am întâlnit oameni extraordinari care m-au ajutat din primul moment. Cu siguranţă că înainte să vin în Moldova mă gândeam cum o să fie, dar m-am adaptat foarte repede cu oraşul şi nu am probleme. Nu pot să nu spun că Vazha Tarkhnishvili, căpitanul echipei, m-a ajutat foarte mult de când am venit la echipă.

– Ce-mi poţi spune despre experienţa de la Rapid?

În ciuda scurtei perioade pe care am petrecut-o la Rapid, am învăţat foarte multe lucruri acolo. Fie că am învăţat de la antrenori sau de la colegii de echipă, Rapid rămâne o etapă importantă în cariera mea de jucător.

– Ai păstrat legătura cu cei de la Rapid?

Da, bineînţeles. La Rapid am întâlnit nişte colegi deosebiţi şi am mai vorbit cu ei la telefon, nu aveam cum să-i uit aşa repede, doar m-au ajutat când jucam acolo.

– Ai accepta o altă ofertă din România?

Poate, pentru că cred că fotbalul românesc, dar şi campionatul din România este foarte puternic şi interesant. Deci n-aş spune nu unei noi oferte venite din Liga I.

– Care este cel mai frumos lucru care îţi vine în minte când te gândeşti la Bucureşti?
Stadionul Giuleşti!

– Regreţi vreun moment că ai jucat la Rapid?

Nu, nu aş avea de ce.

– Ai un mesaj pentru suporterii Rapidului?

Da, dar mi-aş dori şi sper ca fanii lui Sheriff să nu citească acest interviu, pentru că fanii Rapidului sunt cei mai tari! (gsp.ro)

The following two tabs change content below.

Jurnal de Chișinău

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)