Gauracs: „Fanii Rapidului sunt cei mai tari!”

FOTBAL // Letonul Gauracs se simte bine la FC Sheriff, dar vrea înapoi în România

Letonul Edgar Gauracs nu uită perioada pe care a petrecut-o în România, la Rapid, şi vorbeşte cu plăcere despre experienţa sa în Giuleşti. Fostul atacant joacă în Republica Moldova la Sheriff Tiraspol unde marchează pe bandă rulantă. Ultima dată când a făcut-o a fost în meciul câştigat de echipa sa cu 7-0 în faţa Dinamo Bender. Gauracs a marcat de cinci ori, ajungând la 11 reuşite în tot atâtea partide.

Salut Edgard, cum e la Sheriff?

E foarte bine, mă simt excelent aici, dar cred că se putea şi mai bine. Îmi doresc să joc cât mai mult şi să-mi ajut echipa să câştige. Suntem pe locul trei în clasament – la 3 puncte de ocupanta primului loc, Dacia Chişinău, şi la un punct de locul 2, ocupat de Milsami Orhei.

– Ai avut probleme să te adaptezi?

Nu, deloc. Pentru că aici am întâlnit oameni extraordinari care m-au ajutat din primul moment. Cu siguranţă că înainte să vin în Moldova mă gândeam cum o să fie, dar m-am adaptat foarte repede cu oraşul şi nu am probleme. Nu pot să nu spun că Vazha Tarkhnishvili, căpitanul echipei, m-a ajutat foarte mult de când am venit la echipă.

– Ce-mi poţi spune despre experienţa de la Rapid?

În ciuda scurtei perioade pe care am petrecut-o la Rapid, am învăţat foarte multe lucruri acolo. Fie că am învăţat de la antrenori sau de la colegii de echipă, Rapid rămâne o etapă importantă în cariera mea de jucător.

– Ai păstrat legătura cu cei de la Rapid?

Da, bineînţeles. La Rapid am întâlnit nişte colegi deosebiţi şi am mai vorbit cu ei la telefon, nu aveam cum să-i uit aşa repede, doar m-au ajutat când jucam acolo.

– Ai accepta o altă ofertă din România?

Poate, pentru că cred că fotbalul românesc, dar şi campionatul din România este foarte puternic şi interesant. Deci n-aş spune nu unei noi oferte venite din Liga I.

– Care este cel mai frumos lucru care îţi vine în minte când te gândeşti la Bucureşti?
Stadionul Giuleşti!

– Regreţi vreun moment că ai jucat la Rapid?

Nu, nu aş avea de ce.

– Ai un mesaj pentru suporterii Rapidului?

Da, dar mi-aş dori şi sper ca fanii lui Sheriff să nu citească acest interviu, pentru că fanii Rapidului sunt cei mai tari! (gsp.ro)

The following two tabs change content below.