GAUDEAMUS: Premiul de Excelență pentru Editura “Cartier”

Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură, ajuns la cea de 19-e ediţie, s-a desfăşurat între 21 şi 25 noiembrie 2012. Evenimentul a fost organizat de Radio România în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, în ultima zi fiind acordate premiile Târgului.

La Premiul de Excelenţă au fost nominalizate editurile “Eikon”, “Tracus Arte”, “Noi Media Print”, “Trei” şi “Cartier”. Anume editura “Cartier”, condusă de scriitorul Gheorghe Erizanu, a câştigat Premiul de Excelenţă, în valoare de 10.000 de lei, oferit de Radio România.

Potrivit unui comunicat al Editurii “Cartier”, acest premiu va fi utilizat pentru editarea volumului “Universul, Zeii, Oamenii” de Jean-Pierre Vernant.
De notat, că printre cele mai vândute cărţi ale editurii “Cartier” la Târgul GAUDEAMUS s-au numărat “Aromânii: pretutindeni, nicăieri” de Nicolas Trifon, “Noul Machiavelli” de Jonathan Powell, “Negru. Istoria unei culori” de Michel Pastoureau, “Psihologia copilului” de Jean Piaget, “Cartea lui De Ce” de Martine Laffon şi Hortense de Chabaneix, “Jurnal de doliu” de Roland Barthes, “Un roman natural” de Gheorghi Gospodinov, “Portretul lui Dorian Gray” de Oscar Wilde, “Cântecul mării” de Oleg Serebrian ş.a.

I.N.