Gas Natural Fenosa cere MAJORAREA tarifelor la energia electrică de la 1 ianuarie 2017; Care sunt scumpirile cerute pentru consumatori // DOC

Gas Natural Fenosa cere MAJORAREA tarifelor pentru energia electrică de la 1 ianuarie 2017; Care sunt scumpirile cerute pentru consumatori // DOC

Anul nou vine cu scumpiri. Tarifele pentru energia electrică achitate de consumatori ar putea creşte cu 14 la sută începând cu 1 ianuarie 2017. Companiile Gas Natural Fenosa şi RED Union Fenosa au depus la ANRE cereri de majorare a tarifelor, scrie jurnal.md.

Furnizorul solicită majorarea tarifului achitat de consumatorii casnici de la 1 leu 92 de bani/kWh până la 2 lei şi 19 bani/kW. Este vorba despre consumatorii conectaţi la instalaţiile racordate la reţelele electrice de distribuţie de tensiune joasă.

Tarifele solicitate de Gas Natural Fenosa:

Tarifele solicitate de RED Union Fenosa:


Furnizorii dau vina pe devierile financiare acumulate, pe deprecierea leului faţă de dolar, pe inflaţie, dar şi pe creşterea salariului minim pe economie.

ANRE informează publicul că acesta are la dispoziţie 15 zile lucrătoare de la publicarea cererilor menţionate pentru a prezenta Agenţiei comentarii şi recomandări cu privire la conţinutul acestor documente. Ulterior, agenţia urmează să ia o decizie în privinţa scumpirilor cerute.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău