Ganea a venit, a pierdut, a plecat!

Performanţa „Ganezului” şi răbdarea lui Ostap

Fostul internaţional român Ionel Ganea care acum trei săptămâni a preluat Rapid Ghidighici a plecat de la echipa patronată de excentricul om de afaceri Victor Ostap.

Tânăr şi fără experienţă, Ganea credea că va obţine rezultate bune cu echipa din Ghidighici, dar în cele patru etape ale Diviziei Naţionale a bifat doar o victorie, plus o calificare în semifinalele Cupei Moldovei.

 

Vitalie Hadei

 

Adus mai mult pentru a îmbunătăţi imaginea clubului, Victor Ostap nu a avut răbdare cu „Ghanezul”, care şi-a făcut planuri mari pentru sezonul viitor. Mai exact, acesta ţintea un loc de cupele europene, acolo unde Rapid nu a jucat niciodată. „Finanţatorii din România sunt mai răbdători decât cei de peste Prut”, a spus Ionel Ganea.

 

S-au certat de la bani?

 

Se pare că conflictul dintre patron şi antrenor a apărut în momentul în care Ganea şi-a cerut banii pentru faptul că a calificat echipa în premieră în semifinalele Cupei Moldovei-Orange. Potrivit unor surse, Ostap i-ar fi replicat lui Ganea că nu e meritul său şi să se uite mai bine în clasamentul Diviziei Naţionale. Impulsiv din fire, Ganea l-a ameninţat că, în acest caz, pleacă de la echipă, dar Ostap i-a transmis că nu are decât să-şi facă bagajele.

 

Nici jucătorii nu-l agreau

 

Cei mai bucuroşi de plecarea lui Ganea au fost jucătorii de la Rapid. Aceştia nu erau deloc mulţumiţi de modul în care se comporta fostul antrenor cu ei. Obişnuiţi cu un program mai lejer, fotbaliştii strâmbau din nas atunci când aveau mai multe zile de cantonament. În plus, Ganea îi lua peste picior şi striga la ei.

Ganea: „Nu puteam să mă convertesc la proxenetism

Ionel Ganea a vorbit despre demitere pentru GSP.ro.

– Salut, Ionel! E adevărat că ai terminat-o cu moldovenii?

Da, nu mai sunt antrenorul Rapidului… Motive personale…

– Te-ai certat cu patronul?

Nu ne-am certat, a fost o despărţire amiabilă. Aşa a hotărât el. Nici eu nu puteam să mă convertesc la proxenetism. Mai multe nu vreau să spun.

– …?!

Omu’ dă banii şi face ce vrea cu ei, însă eu nu cred că-şi doreşte să facă performanţă. În România, patronii sunt mai răbdători decât el.

– Cum ai cataloga experienţa ta de antrenor în Moldova?

Nu pot să-mi dau o notă, am stat prea puţin. Nu s-a mai avut răbdare cu mine.

– Mai e vreo şansă de împăcare?

Nu e nicio şansă, nu mai stau aici.

Iriciuk a revenit pentru a cincea oară

După despărţirea de Ganea, la Rapid a revenit Pavel Iriciuk, care a preluat echipa a cincea oară. Iriciuk a antrenat ultima dată pe Rapid exact cu un an în urmă.

Trei înfrângeri pentru Ganea

După 26 de etape, Rapid Ghidighici e pe locul 9 din 12 în campionatul Moldovei.

Ganea a semnat cu Rapid pe 27 martie curent şi urma să stea cel puţin până la încheierea campionatului. Acesta a condus echipa în cinci partide, patru în Divizia Naţională şi una în Cupă.

Iskra Staly Râbniţa – Rapid, 1-2 (DN)

Rapid – Milsami Orhei, 0-1 (DN)

Olimpia Bălţi – Rapid, 3-0 (DN)

Rapid – Nistru, 2-1, Cupa Moldovei

Rapid – FC Tiraspol, 0-2 (DN)