Gala Studenţilor Originari din Republica Moldova a făcut nominalizările

Gala Studenţilor Originari din Republica Moldova „Excelenţă Academică pentru Moldova” a făcut nominalizările. Ieri, 19 decembrie, juriul evenimentului a dat publicității lista studenților nominalizați în cele 11 categorii de premiere.

Învingătorii în fiecare categorie vor fi anunțați pe data de 4 ianuarie 2014 – zi în care la Chișinău va avea loc ceremonia oficială a evenimentului Gala Studenților Originari din Republica Moldova.

Potrivit organizatorior, în concurs au fost depuse peste 200 de dosare. Juriul concursului este format din personalități marcante ale vieții publice din Republica Moldova și din afara țării – profesori, cercetători, oameni de afaceri, jurnaliști care au remarcat “excelenta calitate a dosarelor prezentate la concurs” și au apreciat faptul că “prima ediție a evenimentului s-a bucurat de un succes extraordinar, dovadă a acestui fapt fiind numărul impresionant de dosare depuse”.

Scopul general al proiectului este de a face cunoscute în Republica Moldova rezultatele academice excepționale ale studenților și absolvenților moldoveni din străinătate, prin conectarea diasporei moldovenești la comunitatea universitară din Republica Moldova.

Gala Studenților Originari din Republica Moldova „Excelență Academică pentru Moldova” este la prima ediție și, în acest an, se desfășoară patronajul premierului Iurie Leancă. Proiectul este finanțat de Cancelaria de Stat a Republicii Moldova (Biroul pentru Relații cu Diaspora) și Proiectul Uniunii Europene „Consolidarea capacităților de gestionare a migrației în Republica Moldova”.

Vedeți mai jos lista studenților nominalizați în concurs

Europa Centrală și de Est
Licență
Copil Daria
Gabura Luminita
Guzun Eugen

Masterat
Mereacri Mircea
Spetetchi Stefania
Zubarev Alexei

Doctorat
Oprea Diana
Partachi Ileana
Vrabie Ion

Europa de Vest
Licență

Cerneanu Cristian
Darie Tatiana
Perciun Dan

Masterat
Calugaru Mircea-Ion
Fakeeh Amir
Roscovan Marin

Doctorat
Cojocaru Corina
Gherbovet Olga
Turcan Olga

SUA și Canada
Licență
Belostecinic Felicia
Ghiletchi Eugen
Margineanu Dorian

Masterat
Bivol Ana
Ciorba Mihai

Doctorat
Buza Victor
Dragalin Mihaela
Plamadeala Eugeniu

Restul Lumii
Gutu Dorin
Sanduleac Lidia
Pinzaru Andrei

Arte
Sumareva Maria
Mitrofan Mircea
Godoroja Cristina

Simpatia Echipei de Pilotare
Burlacu Irina
Gramatki Iulian
Obada Dorel
Vintu Victor

Sursa: diaspora.moldova.org