Gafă jenantă sau provocare?

 


Din greşeală, neatenţie sau intenţionat, numărul de marţi al JURNAL de Chişinău a ajuns la unii abonaţi cu panglica „Sfântul Gheorghe” intercalată între paginile ziarului. Mai mult decât atât, potrivit cititorilor, aceasta era pusă cu mare grijă, aşa ca să nu cadă şi să ajungă la destinatar. „Era pusă în interiorul ziarului. Acesta era aranjat cu mare grijă în cutia poştală, ca nu cumva să se desfacă şi să cadă jos”, ne-a comunicat Anatol Durbală, actor şi prezentator JURNAL TV, care a intrat marţi la amiază în redacţie şi ne-a arătat nedumerit descoperirea făcută.

Poştaş conştiincios

De menţionat că actorul nu a fost prima persoană care ne semnalase acelaşi lucru. Dimineaţă, un alt cititor ne-a sunat şi ne-a anunţat. „Desigur, nu credeam că a fost pus în ziar la solicitarea redacţiei JURNAL. Mai mult ca sigur a fost o greşeală sau a fost făcut intenţionat”, ne-a comunicat persoana.

În acelaşi timp, Anatol Durbală a ţinut să menţioneze că nu crede că poştaşul a pus panglica bicoloră. „Este un om tare de treabă care-şi face conştiincios munca de mai mulţi ani”, susţine acesta. Contactat telefonic de actor, factorul poştal i-a spus că a împărţit ziarele aşa cum au venit. „Ştiam că este panglica între pagini, dar nu m-am ocupat eu de punerea acesteia”, menţionează unul din poştaşii care au împărţit ziarele.

Acţiune de discreditare

Val Butnaru, fondatorul JURNAL de Chişinău, spune că nu este o simplă greşeală. „Dacă ar fi fost o greşeală, apărea şi în alte ziare româneşti. Este o acţiune gândită, care are scopul de a discredita campania noastră „Onor la tricolor!”, lansată acum jumătate de an, şi de a face unele şicane publicaţiei noastre”, este de părere Val Butnaru, fondatorul JURNALULUI de Chişinău.

Solicitată de JURNAL, administraţia Oficiului Poştal nr. 12 din Chişinău, unde activează poştaşii care au împărţit ziarele cu panglica bicoloră intercalată în ziar, ne-au comunicat că este o scăpare a operatorului şi a poştaşilor. „Din greşeală, operatorul Oficiului Poştal 2012 (OP 2012) şi poştaşii, în loc să insereze panglica bicoloră în ziarul „АИФ” („Argumentî i faktî”), au intercalat-o în unele ziare ale abonaţilor „Jurnalului de Chişinău”. Administraţia regretă acest incident şi susţine că persoanele responsabile au fost sancţionate disciplinar. Abonaţii JURNALULUI, care au primit panglica „Sfântul Gheorghe” intercalată în ziar, contactaţi telefonic de administraţia OP 2012, au comunicat că nu au pretenţii faţă de poştaşi sau instituţie”, se menţionează în nota explicativă trimisă pe adresa redacţiei.

Nu fac politică

Pe de altă parte, marţi, când a venit la redacţie şefa OP 2012, împreună cu o operatoare şi un poştaş, ultimul nu a fost lăsat să vorbească. „Nu am pus nimic în ziar (JURNAL – n.a.). Noi trebuia să intercalăm panglicile în „АИФ”, aşa am şi făcut. Nu fac politică. Mai am puţin timp până la pensie şi nu vreau să am probleme”, a spus operatoarea OP 2012, ghiontindu-l pe poştaş.

JURNAL de Chişinău menţionează că în cadrul campaniei „Onor la tricolor”, iniţiată la 29 octombrie 2011, au fost distribuite 68 500 de panglici tricolore. JURNAL îşi continuă campania.

Marina LIŢA

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)