Gaburici se teme să nu fugă Shor

gaburici

Premierul Chiril Gaburici a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Balan, să fie supravegheat „strict” Ilan Shor, „pentru a exclude plecarea din Republica Moldova a acestuia”. Solicitarea a fost adresată Ministerului Afacerilor Interne la ședința operativă a cabinetului de miniștri din această dimineață, care s-a desfăşurat la Ministerul Justiţiei, anunţă gov.md.

„Dle ministru Balan, au apărut în presă informații precum că Ilan Shor ar putea părăsi țara. Deoarece omul de afaceri este învinuit în dosarul penal deschis pe marginea delapidărilor de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, vă rog, în perioada în care se află în arest la domiciliu, să intensificați monitorizarea locuinței acestuia, astfel încât să nu ne pomenim în situația că a dispărut și nu poate fi găsit. Pe moment, situația din sistemul financiar-bancar este extrem de importantă pentru țară. De aceea, nu ne putem permite erori de sistem în acest caz”, a subliniat Gaburici.

Săptămâna trecută, după ce șeful Centrului Național Anticorupție a declarat, în plenul Parlamentului, că o parte din banii dispăruți din bănci s-ar afla, sub anumite forme, în investițiile care au loc în Aeroportul Internațional Chișinău, prim-ministrul a solicit convocarea de urgență a unui grup de lucru interdepartamental, care să prezinte un raport privind posibilele încălcări comise la aeroport.

Grupul interdepartamental, coordonat de către Centrul Național Anticorupție, în comun cu Autoritatea Aeronautică Civilă, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Economiei, Ministerul Finanțelor urmează să prezinte guvernului, până la sfârșitul acestei săptămâni, o analiză complexă a situației privind posibilele încălcări la aeroport, să identifice încălcările și cine se face vinovat.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău