Gabriela va creşte în libertate

Gabriela, fetiţa născută după gratii, este deja acasă, împreună cu mama ei, Tatiana. Recent, tânăra mămică a fost eliberată din penitenciarul pentru femei din satul Rusca. „Graţie mediatizării poveştii femeii, care până nu demult se afla după gratii, aceasta a fost eliberată condiţionat”, a spus veselă Cristina Mâţu, ofiţer de presă din cadrul Departamentului Instituţiilor Penitenciare. Amintim că în luna iunie JURNAL a publicat un articol despre deţinuta Tatiana care cel mai mult îşi dorea ca fetiţa ei de şapte luni, născută în puşcărie, să facă primii paşi în libertate.

Îşi va duce copilul la şcoală

Astăzi, Tatiana încearcă să uite despre faptul că doar o lună în urmă putea să-şi cuprindă fiul de şase anişori doar în vis. La sfârşitul lunii mai, când ea încă mai era deţinută, Tatiana îmi povestea cu lacrimi în ochi cât de greu îi era atunci când fecioraşul ei cel scump venea la ea la întrevederi în puşcărie şi de fiecare dată o întreba când va veni acasă. „În toamnă, fiul meu va merge în clasa întâi şi tare aş vrea să fiu alături de el atunci când va suna primul clopoţel din viaţa lui de şcolar”, ne-a spus atunci Tatiana, strângând-o pe Gabriela şi mai strâns la piept. Atunci părea un vis care în scurt timp a devenit realitate. „Acum ca să vă întâlniţi cu Tatiana nu trebuie să vă duceţi în puşcărie, ci la ea acasă”, spune Cristina Mâţu. Tatiana recunoaşte că a greşit, fapt pentru care şi-a ispăşit pedeapsa. Acum va începe o viaţă nouă, alături de soţ şi de cei doi copii ai săi.

Peste 600 de deţinuţi urmează să fie amnistiaţi

Tatiana nu este unica norocoasă care se bucură de faptul că a fost eliberată necondiţionat. Alte şapte persoane care îşi ispăşeau pedeapsa în locurile de privaţiune de libertate recent au fost graţiate de către preşedintele interimar al R. Moldova, Marian Lupu. Printre acestea se numără şapte femei şi doi bărbaţi. Potrivit surselor din cadrul DIP în viitorul apropiat urmează să fie amnistiaţi aproximativ 600 de deţinuţi. Primii care vor intra în listele persoanelor care ar pute fi „iertate” sunt femeile deţinute şi minorii care au săvârşit anumite infracţiuni pentru care au fost lipsiţi de libertate.

S.P.

 

The following two tabs change content below.