„FSB-ul rusesc lucrează foarte bine”

Am cerut opinia câtorva persoane pe marginea acţiunii de protest a Ligii Tineretului Rus organizată pe 23 februarie.

Dan, 43 de ani, Drochia

Foarte urât. Din păcate, rusofonii sunt în floare. Ar trebui luat exemplu de la Ţările Baltice. Tinerii din R. Moldova ar trebui să vorbească numai româneşte şi să înţeleagă că sunt români. Influenţa rusă e încă mare. Presa rusească e mai citită decât cea românească. Cred că încă există un complex de inferioritate faţă de ruşi. Ma aflu acum în Italia şi cunosc mulţi moldoveni care se delimitează de români, chiar dacă au paşaport românesc.

Victor, 25 de ani, Leova

FSB-ul rusesc lucrează foarte bine. Iată ce cred eu. La sigur protestatarii au fost plătiţi. Oricât de patrioţi ar fi oamenii, ei nu ies să protesteze dacă nu sunt motivaţi, în special financiar. Asta e toată logica.

Irina, 27 de ani, Tiraspol

 

Atunci ar trebui şi noi să ridicăm la Tiraspol un monument în memoria victimelor ocupanţilor moldoveni. Lasă să vină şi moldovenii să protesteze! Să vedem cu ce se vor alege în acest caz.

 

Tudor, 25 de ani, Străşeni

 

Mi se pare ca tinerii acţionează în necunoştinţă de cauză, ghidaţi şi supravegheaţi de cineva cu interese politice. Nu sunt de acord cu felul în care au acţionat. Cât priveşte piatra, argumentele lor mi se par ridicole. Monumentul trebuie să existe acolo.

 

Ecaterina, 48 de ani, Tiraspol

 

La noi ziua de 23 februarie a fost sărbătorită în fiecare familie. Este singura zi în an când putem să ne felicităm bărbaţii, deoarece ei sunt apărătorii noştri. Dar ce se întâmplă la Chişinău e treaba lor. Nu mă interesează. Ştiu doar că Ghimpu e tare împotriva ruşilor.

 

Alina, 23 de ani, Chişinău

Nu-i cunosc personal pe cei din gaşca lui Tulea. Dar e clar cu ei. Merg băieţii prin arătură.

 

Sondaj realizat de Svetlana Panţa

The following two tabs change content below.