FSB-ul rusesc anunță că a găsit spioni români în conducerea Inter RAO

Cetăţeana Republicii Moldova, Corina Ţurcan (foto), unul dintre conducătorii holdingului energetic din Federaţia Rusă „Inter RAO”, a fost arestată vineri, 15 iunie, la Moscova. Avocații săi au contestat hotărârea instanței de judecată, insistând pe nevinovăția clientei lor, scrie kommersant.ru.

Corina Ţurcan este acuzată că ar fi colaborat oameni de afaceri care s-ar afla în relaţii strânse cu Serviciul de Informații Externe al României. Corina Ţurcan a fost reţinută de ofiţerii FSB (Serviciul Federal de Securitate) în urma percheziţiilor efectuate la biroul ei, la domiciliu său şi după urmări îndelungate, pentru a stabili cu cine interacţionează moldoveanca, care deţine şi cetăţenia rusă, scrie kommersant.ru.

Corina Ţurcan, 43 de ani, absolventă a Universităţii Libere Internaţionale din Moldova (ULIM), riscă până la 20 de ani de închisoare pentru spionaj în favoarea României.

Articolul „spionaj” din Codul Penal vizează doar cetăţenii străini. În cazul cetăţenilor ruşi se aplică articolul „trădare de patrie”. În cadrul companiei, Ţurcan conduce departamentul „trading”, responsabil de importul şi exportul energiei electrice.

Ţurcan era responsabilă de furnizarea energiei electrice în Republica Moldova, prin Centrala hidroelectrică de la Cuciurgan, scrie presa rusă.