FSB a povestit despre persoanele din spaţiul ex-sovietic ce luptă în „Statul Islamic”

fundamentalist

Directorul Serviciului Federal de Securitate ( FSB) al Federaţiei Ruse, Aleksandr Bornikov, a declarat astăzi, 28 octombrie, că grupările teroriste „Statul Islamic” şi „Dhabhad аn-Nusra” sunt formate din persoane provenind din circa 100 de state ale lumii, transmite Interfax.

„Potrivit aprecierilor noastre, în prezent, în cadrul structurilor teroriste luptă persoane din peste 100 de state ale lumii. Mercenarii constituie 40%. Circa zece grupări teroriste sunt formate din cetăţeni ai Rusiei, Georgiei, Ucrainei şi statele din Asia Mijlocie (Kazahstan, Kîrgîzstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan). Geografia statelor din care provin teroriştii se lărgeşte continuu”, a menţionat Bortnikov.

El a adăugat că din cauza pericolului „Statului Islamic” trebuie consolidate hotarele statelor CSI şi să se lucreze împreună pentru deconspirarea planurilor teroriştilor şi adepţilor lor.
Au depus jurământ „Statului Islamic”, potrivit lui Bortnikov, mulţi lideri regionali ale grupărilor teroriste şi extremiste „de la Аfrica şi Europa până la Asia de Sud-Est.

Amintim că şi persoane din R. Moldova luptă în structura teroristă „Statul Islamic”. La începutului anului curent, au apărut imagini video cu un fundamentalist din Cahul. Serviciul de Informaţii si Securitate (SIS) al Republicii Moldova a confirmat faptul că bărbatul este moldovean şi că se află în atenţia SIS de mai mult timp.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău