FSB a anunțat reţinerea unui cetăţean moldovean pentru terorism

Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei a arestat la Moscova patru membri ai unui grup terorist de diversiune, printre care şi un cetățean moldovean. Aceștia plănuiau să comită o serie de atacuri teroriste în capitala Federației Ruse, cu folosirea unor bombe artizanale de mare capacitate, informează fsb.ru.

„Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a prevenit activitatea unui grup terorist diversionist format din cetățeni ai Republicii Tadjikistan și Republicii Moldova, care plănuiau să comită o serie de acțiuni teroriste de anvergură la Moscova, cu folosirea unor bombe artizanale de mare capacitate”, a anunțat FSB.

Potrivit FSB, joi, 15 decembrie, în urma unor operațiunii operative la Moscova, au fost arestați patru dintre membrii acestui grup care pregătea atacuri teroriste „la indicațiile directe ale unui emisar al organizației jihadiste Statul Islamic (SI) care se află în Turcia și care a fost dat în urmărire internațională de autoritățile Tadjikistanului”, relatează Agerpres.

La adresele unde locuiau presupușii teroriști, la Moscova și în suburbiile orașului, FSB a descoperit și confiscat arme automate și muniții pentru acestea, dispozitive explozibile artizanale gata să fie folosite, precum și o cantitate considerabilă de substanțe explozive pentru fabricarea bombelor de mare capacitate.