Fructele uscate, gustarea antistres

Stresul pare să fie un factor declanşator al apariţiei diferitelor boli, arată studiile de specialitate. Potrivit experţilor, dacă această stare de nervozitate se prelungeşte sau se intensifică, imunitatea corpului scade din cauza consumului mare de energie în lupta acesteia pentru menţinerea echilibrului la stimulii de stres.

Emoţiile puternice creează blocaje pe meridianele energetice, provocând perturbări în funcţionarea inimii sau ficatului, susţin specialiştii. Potrivit nutriţioniştilor, magneziul este remediul împotriva oboselii şi a stresului; reechilibrează sistemul nervos, menţine echilibrul neuro-muscular şi intervine în cele mai delicate procese biochimice ale organismului, relatează „Health News”. Aportul de magneziu este raportat la vârstă, sex şi stare de sănătate. Astfel, pentru adulţi, specialiştii în nutriţie recomandă un aport zilnic de 300-350 mg în cazul bărbaţilor şi 280 mg în cazul femeilor.

Cantitatea poate să crească în cazul femeilor însărcinate până la 355 mg. Ideal este ca magneziul să vină exclusiv prin alimentaţie, subliniază nutriţioniştii. Astfel, atunci când lucrurile par să iasă de sub control, este ideal să mâncăm broccoli sau varză, ca şi legume, banane, avocado sau fructe uscate. În plus, nutriţioniştii recomandă cerealele integrale, seminţe de dovleac sau de floarea-soarelui sau o cană de lapte.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)