Fructele şi legumele „Made in Turkey”, „nocive” // TOXIC

Greenpeace a analizat 76 de fructe şi legume importate din Turcia şi a descoperit nivele înalte de substanţe toxice şi pesticide. Dintre cele 76 de produse vegetale studiate, cele mai „nocive” au fost perele, ardeii şi strugurii din Turcia. Ardeii studiaţi erau contaminaţi cu 24 de substanţe toxice.

Pe locul doi s-au clasat perele turceşti, cu zece substanţe chimice, urmate de struguri cu 9 substanţe contaminante, relatează greenprophet.com.

În cadrul raportului au fost evaluate produse din 23 de ţări, alese, deoarece sunt principalele exportatoare de fructe şi legume în UE. Turcia s-a dovedit a fi statul cu cele mai toxice fructe şi legume din moment ce în mai mult de o treime din mostrele selectate s-au descoperit niveluri de substanţe chimice peste limita admisă.

Greenpeace recomandă să se evite consumul de fructe şi legume din Turcia de către copii, femei gravide şi bolnavi. Pe termen lung, Greenpeace speră să motiveze guvernul Turciei să intervină în reglementarea uzului de pesticide.

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)